Marekblog

Marekblog

Kis hétvégi csata a píszível, LXXVIII. fejezet...

2015. szeptember 26. - Alt Gr

Átlátszó: Végre normális bevándorlók - a szegedi kancellár szexista viccelődése a menekültkrízisről

1) Ha egy csaj rakná ki ugyanezt, ugyanezzel a szöveggel, csak pucér férfiak szerepelnének rajta, sértő lenne számomra? A fenéket... Haggyukmá...

2) Szerintem nem csak, hogy mindenen lehet, hanem kell is röhögni. A humor terápiás módszer, segít feldolgozni a traumákat. A nevetés feloldja a görcsöket, és megakadályozza, hogy démonná nőjenek a tudatalattiban. Az élet szép c. pazar Roberto Benigni filmet is majd szétszedték annak idején, mert könnyed eszközökkel, szorongástól mentes derűvel mert hozzányúlni a holokauszt - egyébként kőkemény - témájához. Holott megkockáztatom, hogy sokkal fontosabb és a neurózis feloszlatásához ezerszer alkalmasabb film, mint az agyonajnározott Schindler listája. Igen, viccelni nem csak lehet, hanem egyenesen kötelező. Persze a poén, a geg maga lehet gyenge vagy ízléstelen, az már más tészta, megítélés kérdése: de a témájába ne kössünk már bele. Ne legyünk sótlan, ízetlen, karótnyelt nyárspolgárok!

3) Azzal, hogy egy egyetem kancellárja egy ilyen posztot oszt meg, az égvilágon semmi gond nincs. Talán jobb lenne, ha a fenti képet csak a barátainak küldözgetné, a Facebookon meg a legújabb kori véleményrendőrség számára akceptálható sírós-rívós képeket osztana meg? Legyünk álszentek, képmutatók? Én azt mondom, dicséretes, hogy valaki fel meri vállalni a gondolatait, és nem akar megfelelni semmilyen vélt vagy valós mércének, csak azért, mert betölt egy bizonyos posztot. Az álságos viselkedés, a kétszínűség ugyanis sokkal undorítóbb, mint az, amit esetleg el akarnánk fedni a "szebbik" orcánk mutogatásával.

4) Vajon egy ilyen kép megosztása a szexizmus vagy az, hogy bulvármagazinokban nap, mint nap jelennek meg pejoratív képek és cikkek különféle celebecskékről, akiknek elég gyakran a hálószobájában, de leginkább a bugyijában turkál fél ország? Ugyanis ezek a médiumok, ezek a médiamunkások és ezeknek az alanyai, akik ezt engedélyezik ill. megrendelik, tesznek a legtöbbet a női nem megalázásáért és a rossz sztereotípiák továbbéléséért. Sőt, ezeket használják ki, hogy példányszámot növeljenek és hisztériát keltsenek. Ha van feminista frontvonal, akkor az szerintem semmiképp sem Devecz Miklós internetes portája körül, sokkal inkább a Blikk és a Playboy szerkesztőségének küszöbén fekszik.

Je suis Devecz Miklós...

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr437837798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása