Marekblog

Marekblog

Az olimpia ellenzőinek

2016. október 15. - Alt Gr
Az a helyzet, hogy ebben az országban sokan nem szeretik a sportot. Nézni sem, nemhogy művelni. Még többen vannak, akik szerint pénzt kizárólag közjóléti intézkedésekre lehet fordítani. Olyanra, hogy kultúra vagy sport, minek költsünk? Realizál ez GDP-t? Hoz valamit a konyhára? Át lehet konvertálni csirkefarhátra vagy lélegeztetőgépre? Nem... Akkor meg minek?
 
Csakhogy kedves olimpiaellenző kollegák, például a rezsicsökkentés sem használ ám túl sokat az országnak. Mondhatni ráfizetés. Gondoljunk bele abba, hogy azt a pénzt, amit az állam a szolgáltatóktól az állampolgárok zsebébe rak, tehetné az egészségügybe is! Vagy az oktatásba! Hoppá! Érdekes módon, még senkit nem hallottam tiltakozni ez ügyben... Pedig hasonló piacellenes ostoba felelőtlenség, mint az olimpia, ugye?! Arról van szó, hogy ha az állam az oligarchák zsebét tömi és abból sportlétesítmények épülnek, az fúj, az pazarlás, de amikor az állampolgárok között teríti szét a közpénzt hangulatjavítás címén, az jó, hiszen nekünk ez jár... Amikor nekünk osztják a lóvét, az már oké, mi? Így lepleződik le az ellenzők jó részének jellemtelensége és itt érhető tetten a nagy hangú ellenpártiak képmutatása...
 
Közelítsük meg a dolgot a pszichológia segítségével! Engedjétek meg, hogy messziről kezdjem. Adott egy pasi, akiért régebben döglöttek a nők, akire felnéztek a kortársai és aki megszokta az alfahím státuszát. Azonban ez a férfi nagyon pórul járt. Egy balesetben elvesztette az egyik lábát, elfogyott a pénze, meghízott és ma már csak a múltjából él. Az egóját a porig rombolták, de benne még mindig megvan a dac, hogy csakazértis megmutatja mindenkinek. Még él benne a korábbi önképe, amelynek meg akar felelni. Ezért nem érdekli a józan ész, ő mindenáron prezentálni akarja, hogy még mindig tud valamit. Épp ezért indokolatlanul sokat áldoz egy utolsó nagy dobásra, amivel mindenki előtt nyilvánvaló lesz, hogy nem egy lúzer: vesz egy Ferrarit és világkörüli útra indul. Nos, Magyarország olyan, mint az említett fickó. Traumákat élt át, kisebbségi komplexusa van. Régen egyike volt Európa vezető hatalmainak, ma pedig árnyéka egykori önmagának. Sorsába belenyugodni képtelen, a helyét a világban nem fogadja el, a régi dicsőségre vágyik. Meg szeretné mutatni mindenkinek, hogy mit tud. Régen erre a hivalkodásra tökéletes volt egy világkiállítás, ma az olimpia tölti be ugyanezt a státuszjelző funkciót.

Az olimpia ugyanis mi? Egy látványos demonstrálása annak, hogy egy ország prosperál. Az a nemzet, amelyik olimpiát rendez, sikeres. Az a gazdaság, amely elbír egy olimpiát, dübörög. Az a közösség, amelyik egy olimpiát feltölt egyedi tartalommal, kultúrfölényben van. Erről szól ez az egész. Az olimpiarendezés ténye már önmagában egy legitimáció a hatalom számára, hiszen a sportvilág (a NOB) csak azt a házigazdát szavazza meg, amelyikben megbízik. Történelmet írnánk azzal, hogy megelőzve a lengyeleket, cseheket, szerbeket, románokat, Magyarország lenne az első Kelet-Európai ország, amelyik olimpiát rendez! Legyőzni a franciákat és az amerikaiakat; vonzóbbnak lenni, mint Párizs vagy Los Angeles - hát nem lenne nagyszerű érzés? Orbán Viktor pontosan tudja, hogy itt van az utolsó esély. Ha ő nem csinálja meg, akkor senki. Másnak nem lesz hozzá elég felhatalmazása, ereje, akarata. Ráadásul cudar idők elé nézünk, a jövőben nem lehet majd ilyen luxus dolgokra költeni a pénzt, mint az olimpia. Ki tudja, mi vár ránk a XXI. század közepétől. Háború? Nyomor? Elnéptelenedés? Iszlám hódítás? Ezt most kell megcsinálni. Most vagy soha. Orbán Viktor ezzel akarja Magyarországot visszaemelni a nagy kultúrnemzetek közé, a reflektorfénybe. Így akar Budapestből világvárost csinálni, Közép-Európa ékszerdobozát, amelynek fénye Bécset és Prágát is elhomályosítja. És Orbán Viktor így akar bevonulni a történelemkönyvekbe: ő volt az, akinek a vezetése alatt Magyarország olimpiát rendezhetett. Orbánt ez a kettős (a néplélekből fakadó és személyes hiúságára építő) ambíció fűti, ez űzi-hajtja előre és ez az, amiért nem érdekli senki és semmi, tűzzel-vassal keresztül fogja vinni a tervét.
 
És megmondom őszintén, én támogatom ebben. Annak ellenére, hogy úgy érzem, tisztában vagyok vele, miről szól ez a játék. Úgy gondolom, az olimpia nemzeti ügy, és innentől fogva nem sajnálom rá se az ország pénzét, se a sajátomat. Én hajlandó vagyok a saját jövedelmemből áldozni erre a nemes célra. Ne csak pofázzunk arról, hogy de jó lenne, hanem tegyünk is érte! Senkit nem vág földhöz havi 5000 Ft mondjuk, 10 éven át. Én szánok rá ennyit. Ha kell, többet is. Ha ez lenne Magyarország utolsó nagy dobása és utána eltűnne a történelem viharaiban, kiegyeznék ezzel a forgatókönyvvel. Felelőtlen és ostoba döntés lenne, de emberileg nagyon is érthető. Vállalom.
 
Szerencsére azonban messze nem ekkora a tét. Nem olyan súlyos a helyzet, hogy az olimpia az ország vesztét jelentené. Szó sincs róla. Ha ügyesen csináljuk, az olimpiarendezés semmi fontosabbtól nem veszi el a pénzt. Elnézést kérek: nem fogunk tönkremenni bele. Butaságokat ne beszéljünk. Még azok az országok, akik híresen bénán csinálták (pl. Görögország) sem döglöttek bele. (Nem azért van szarban Görögország, mert 2004-ben Athén olimpiát rendezett.) Azzal szoktak érvelni a józanul gondolkodók, hogy az olimpiarendezés egy teljesen felesleges rongyrázás. Van is ennek alapja. Igen, lesz korrupció. Igen, valakik jól fognak járni. És igen, racionálisan nézve ez valószínűleg nettó bukta, nem éri meg. Nincs az az országimázs-javítás, infrastrukturális fejlesztés vagy munkahely-teremtés, ami akár hosszú távon is indokolttá tehetné az olimpia-rendezést. Nem ezért kell megcsinálni. Hanem azért, hogy Magyarország újra a régi fényében tündököljön. Hogy oda kerüljön, ahova a történelme, kultúrája, eredményei alapján a helye van: Európa térképére.

Tudom, hogy vannak sokan ebben az országban, akik számára ez semmit sem jelent. Nem lobog bennük a szittya lélek, nem fűti őket a nemzeti öntudat. Elsajátították a metarialista világnézetet és csak krumplilevesben tudják mérni a valóságot. Ami több krumplilevest okoz, az jó döntés, ami kevesebbet, az rossz döntés. Ilyen egyszerű! Kiölték belőlük a nemzeti lelket, a hideg ráció vezérli a gondolkodásukat. Ezt ugyan nagyon sajnálom, de nem tudok vele mit kezdeni. (Hogy miért ilyenek ők, ne boncolgassuk.) Viszont arra kérem azokat, akik pénzkidobásnak tartják ezt az egészet, hogy nézzenek magukba. És ha az jön ki, hogy következetesen tiltakoznak minden olyan intézkedés ellen, ami a közpénzek elherdálásához vezet, akkor én lerakom a fegyvert és szépen csendben visszaülök a helyemre, mert az ilyen jellemóriásokkal semmi dolgom. Ők a tisztességes ellentábor. Viszont aki csak pajzsként tolja maga előtt az egészségügy meg oktatás helyzetét, de valójában csak szívesebben osztaná ki a suskát magának, mint mondjuk Mészáros Lőrincnek, az jobb, ha kussol. De jó mélyen.

UPDATE: Nos, látom az 5000 Ft-os duma kiverte a biztosítékot. :) Szerintem van legalább 2 millió ember ebben az országban, akinek nem jelentene gondot ez az összeg. Csak, hogy tisztázzuk: nem adóra gondoltam, hanem önkéntes felajánlásra. Továbbá remélem érthető volt, hogy amit az olimpia státuszjelző funkciójáról (presztízsértékéről) írtam, az nem az én mániám, hanem az olimpiával kapcsolatos nemzetközi konnotációk egy jó része. Próbáltam bevezetni az olvasókat ebbe a szemléletbe. Én is úgy gondolom, hogy nem ezáltal kell elsősorban Európa térképén lennünk, mindezek ellenére én támogatom a rendezést.

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr10011810401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inebhedj - szerintem 2016.10.16. 14:15:54

Újraszervezni a politikai életet.
Újragondolni a magyar jogrendszert.
Újragondolni a jogalkotás alapvetéseit, kiírtani belőle a jelenleg elsődlegesen meghatározó büntető-kiskapuzó főszabályokat.
Újratervezni az adórendszert.
Újratervezni az egészségügy menedzsmentjét.
Újratervezni a felsőoktatást.
Újratervezni a közösségi szolgáltatásokat.
Újratervezni a társadalombiztosítást.
Energetikai-rendszerek hosszútávú korszerűsítése, fejlesztése.
stb.

Ez mind fontosabb és hasznosabb, mint az olimpia. Ráadásul pénzspórolással és nem pénzkiadással jár. (Na jó, a legjelentősebb, legvagyonosabb és legbefolyásosabb réteg számára valóban bevétel elvesztéssel járna, ezért is valószínűbb az olimpia, mint bármelyik a felsoroltak közül.)

Amúgy nem, az olimpia nem azt sugallja, hogy egy ország prosperál, inkább azt, hogy balek és korrupt.

Ahogy az élsport sem az egészséget sugallja, hanem épp ellenkezőleg, a megrögzött egészségtelen és értelmetlen, de legfeljebb élvhajszász életmódot. Ahogy a "Lambo" sem azt sugallja, hogy "nézzétek, megtehetem", hanem épp azt, "hogy nézzétek, én nem tehetem meg, lám, valaki rám bíz pénzt, bizony hülyeségekre és értelmetlen dolgokra költöm, jobb lenne, ha valaki kontrollálna".

Az országimázs (van ilyen?) teljesen közömbös, a forgalom, bevétel és kiadás nem változik, nincs rá hatással (ami azt illeti, állítólag most rossz az országimázs, ehhez képest nő a turistaforgalom).

(Ugyanakkor a véleményemnél érdemes figyelembe venni, hogy nem csak a magyar de bármely ország olimpia rendezését ellenszenvesnek tartom. A paraolimpia pedig különösen visszataszító számomra, ti. ami a Monty Pythontól abszurd, de elgondolkodtató komédia, az így a valóságban IQ- és EQ-mentes gúnyolódás. Mindenesetre tőlem aztán rendezhetünk olimpiát, futballvébét, vagy épp bálnavadász-versenyt, de fel nem ajánlok rá pénzt, és kerülni fogom, amennyire csak tudom, ahogy most is kerülöm az ilyesmikkel való bármifajta érintkezést.)

conchita wurst 2016.10.16. 14:28:01

@inebhedj - szerintem: faszságot beszélsz

ha a forma1 meg a sziget nem lenne NYEU azt se tudná hogy Mo. létezik. Mert Szlovákiáról pl. az átlag német még ma sem tudja hogy létezik pedig több mint 20 éves és a szomszédjuk..:)

az F1 ellen is ment/megy az ugatás csak az a gond hogy nagyon sok turistot hoz, a sziget nemkülönben

kényelmetlen a budapestieknek, az tény, de ki nem szarja le őket?

Alt Gr 2016.10.16. 14:42:11

@inebhedj - szerintem: Köszönöm a kommented, ezzel teljes a poszt. Engedd meg, hagy reagáljak.

1) Amiket leírsz, mind jogosak és mind kellenek. A magyar politikai életet azonban felülről nem lehet újraszervezni, annak alulról, társadalmi és értelmiségi bázisból kell indulnia.

2) A prosperitás és olimpiarendezés kapcsolata mára valóban kiüresedett és szinte csak autoriter rendszerek élnek vele, főleg legitimációs szándékkal (vajon miért akar az összes ~isztán meg kalifátus sporteseményeket rendezni?) Ugyanakkor nem hinném, hogy London vagy Párizs balek lenne, mert olimpiát szeretne rendezni. Sajnos a korrupció valóban jelen van, az egész sportvilágon gennyes fekély az uram-bátyám viszonyrendszer és a kenőpénzek intézményesülése. Én csupán arra utaltam ezzel, mint a posztban is írtam, hogy ezek a konnotációk fonódtak össze az olimpiarendezés aktusával az elmúlt 1 évszázadban.

3) Teljesen világos, hogy ez felelős és józan gondolkodással nézve "balek" dolog, ahogy te fogalmaztál. Épp azt írtam, hogy én történelmi perspektívából nézem ezt a dolgot. És szerintem nem kell, hogy kizárja az olimpiarendezés azt, hogy rendbe rakjuk az egészségügyet. Nem csak pénzkérdés: index.hu/gazdasag/penzbeszel/2016/04/18/korhaz_orvos_egeszsegugy_betegseg_lantos_gabriella_elso_resz/

4) Az országimázs kapcsán teljesen jogos, amit írsz.

5) Úgy általában én feleslegesnek tartom, hogy az olimpia nagy legyen. Legyen sokkal kisebb, sokkal átláthatóbb, sokkal puritánabb. Legyen sokkal kevesebb versenyszám, ahogy Puzsér javasolta (www.youtube.com/watch?v=wLYgTd-v66M) Remélem a Thomas Bach-féle Agenda 2020 tényleg jelentős költségcsökkentéssel jár majd. A paralimpia meg valóban egy PC-baromság, tényleg groteszk és önmaga paródiája :)

tacsi61 2016.10.16. 14:42:16

A te pézedből sem akarok olimpiát bazdmeg magad ! Az enyémből és az adókból főleg NEM ,mert azt is szét lopnák !!!

Indriq 2016.10.16. 14:44:28

Erre csak egy idézetet tennék be. "Ha nincs kenyerük, egyenek kalácsot".

ednet2023 2016.10.16. 15:01:40

Itt kérem iq-deficit van. A lényeg független. :)

Janossz 2016.10.16. 15:04:05

@conchita wurst: Te szegény, honnan kommentelsz, ahol a térképet sem ismerik?
Mióta szomszédja Szlovákia Németországnak?

morph on deer 2016.10.16. 15:16:29

„Az olimpia nemzeti ügy, és innentől fogva nem sajnálom rá se az ország pénzét se a sajátomat.“

Ezek szerint az egészség meg nem nemzeti ügy, ugye, az okatást nem is említve..!
Te tényleg ennyire "nemzeti" érzelmű vagy?
Mert akkor talán ideje lenne visszavenni kicsit..!

Már az is durva túlzás, hogy az ország gazdasági erejének számottevő részét a miniszterlnök hobbijának ész- és indok nélküli megvalósítására költjük, - ez a labdarúgásnak nevezett tevékenység - és akkor ezt még hibbant és teljesen megalapozatlan kivagyiságból még fokozni is kéne?

Mert ez "nemzeti ügy"?

Az, hogy egészséges, művelt és jól képzett lakosok éljenek az országban, az már nem érdekes, ugye?

Igaz, a műveltség hiányától miniszterelnök még bárki lehet...

Attila F 2016.10.16. 15:20:40

"Az olimpia ugyanis mi? Egy látványos demonstrálása annak, hogy egy ország prosperál. Az a nemzet, amelyik olimpiát rendez, sikeres."

Ezt max. te gondolod így, én még nem láttam olyan piackutatást,ami ezt alátámasztotta volna. Te többre tartod Görögországot, hogy 10 éve olimpiát rendeztek? Pláne, hogy utána majdnem csődbe mentek, részben az olimpia költségei miatt.
Vagy hogy egy közelebbi példát mondjak, többre tartod Brazíliát, hogy olimpiát rendeztek? Ha igen, ez miben nyilvánul meg? Többet utazol oda? Több brazil terméket veszel?

Én azt gondolom, hogy az olimpia imázs növelő hatása hihetetlen gyorsan elmúlik, de a fizikai megvalósulásai (lerobbanó stadionok, kihasználatlan giga beruházások) és azok költségei nagyon sokáig itt maradnak.

Lucifer Morningstar 2016.10.16. 15:24:30

Nehéz eldönteni, hogy ezt iróniának szántad, vagy tényleg ennyire buta vagy.

kvadrillio 2016.10.16. 15:26:28

Bayer ZsoltTűrhetetlen (32.)....avagy Zsoltika aktuális sirámai.....:)
Álláspont. Töprengtem kicsit, kell-e ezzel egyáltalán foglalkoznom, éri-e az időt, amit majd ráfordítok, érdemes-e egyáltalán egy Jámbor Andrásba beleölni a perceket

Bayer Zsolt – 2016.10.15. 02:33
Töprengtem kicsit, kell-e ezzel egyáltalán foglalkoznom, éri-e az időt, amit majd ráfordítok, érdemes-e egyáltalán egy Jámbor Andrásba beleölni a perceket, melyek összeállnak úgy háromnegyed órává is, elvéve ennyit a hasznos, békés, normális életből, elrabolva könyvtől, vagy csak a Csengetett Mylordtól – szóval, kell-e nekem egyáltalán felemelnem ezt a becstelen alakot a tűrhetetlenség magasságába.

Szomorúan bár, de úgy döntöttem, kell.

Kell, mert kristálytisztán sűríti magába mindazt, amiért ezekkel tényleg nem lehet soha, de soha egy levegőt szívni, ez egy zárvány, ami mutatja, miért nincs kiegyezés, és nem is lesz ezekkel soha. És akkor kezdjünk bele.

Írtam egy cikket a Népszabadság-ügyről, mert végül is, miért ne írtam volna. S szerepelt ebben a cikkben két gondolat, ezekbe kapaszkodott bele Jámbor, a kettős mérce, a hamis súly, az elcsalt mérték, a rövidített méterrúd falusi szatócsa, zugpálinka mérője, bögrecsárdása, lélekért szeszt mérő uzsorása.

Egyfelől visszaemlékeztem régi időkre, a nyolcvanas évek közepére, végére, imigyen: „És a »Moszkváig« átfutotta az emberfia a »Nemzetet«, és látta, hogy kiknél van még »Nemzet«. Azokkal összetartoztál. Akik pedig Népszabadságot szorongattak a hónuk alatt, azok voltak a rohadt, tetves komcsik, akiknek majd szét kell cseszni a fejét.”

Továbbá le mertem írni ezt is:

„[…] a Kádár-rendszer egyik legutolsó, legaljasabb »műhelye« tűnik el talán örökre.”

Erre pedig imigyen reagált ez az ócskás, ez az ószeres:

„Ezekkel az idézetekkel illette kollégái lapját Bayer Zsolt: annak a lapnak a vezetőségét, ahol se a főszerkesztő, se a főszerkesztő-helyettesek nem idősebbek 50 évnél.” És még ezzel is:

„(…)Bayer Zsolt még tartogat pár meglepetést a Népszabadságnak szánt nekrológjában. Jobbikozik, megpróbálja a megyei lapos újságírókat a Népszabadságos kollégákkal szembeállítani, komcsizik, szembeköpi Bächer Ivánt, és persze megtudhatjuk, ő már akkor is ellenálló volt a Népszabadságban, amikor ott dolgozott.

Sajnos nem találták meg még a megfelelő szavakat arra, amit Bayer Zsolt emberi minősége képvisel, de nem a lovagkereszt az.”

Hja, kérem, ismerjük ezt, idestova húsz éve hallgatom, azóta, hogy még 1998-ban, a Budagyöngye bevásárlóközpontban Andrassew Iván hozzám lépett az alagsori zöldséges bolt bejáratánál, és csak úgy menetben, csak úgy hamarjában, gyorsan, mintegy mellékesen odasúgta a fülembe: „A többiek üzenik, most már hagyd abba, ne vidd túlzásba, és ezt mondom én is…”

Vonatkozott ez arra, hogy fejezzem be a Fidesz melletti kampányolást a Magyar Nemzetben.

Megmarad az ilyesmi, na. Ráadásul utólag nyeri el valódi értelmét. Hiszen akkor, abban a sűrű, beteg pillanatban alig-alig volt felfogható, s csak egy hülye vigyort csalogatott elő, holott komolyság volt, vérre menő jelzés, az volt A JEL, hogy tudjam, hol a határ. S azóta hallgatom a lélekkufárok dörgedelmeit, kioktatásait, azóta jönnek újra és újra a megfellebbezhetetlenek, akik egész életükben nem csináltak mást, csak posztamenseket tuszkoltak egymás segge alá, őszintébb pillanataikban pedig saját ülepük alá. Azokról a posztamensekről szórják szanaszét szánalmas szavaikat, eszméik és féligazságaik roncsait, no és persze a tengernyi hazugságot. Ezt szórják a belterjes közegnek, a beltenyészetnek, ahová valójában születni kell, bekerülni pedig csak úgy lehet, ha megtagadsz mindent, aminek köze van a normális élethez.

Igen, azóta, 1998 óta hallgatom ezeket, úgyhogy tökéletesen védett vagyok. Mi védettek vagyunk. Immunisak lettünk, megkaptuk a védőoltást, már illatos keszkenőt sem kell orrunk alá szorítanunk, amikor átkelünk a belőletek kipárolgó, miazmás közegen, vagy amikor ránk tüsszentetek. Megkaptuk a védőoltást, legkésőbb 1998-ban vagy 2002-ben, amikor az MSZP „diadala” után Ujhelyi István személyesen hívta fel a Duna Tv akkori vezetőjét, Pekár Istvánt, és huszonnégy órát adott neki, hogy rúgjon ki engem, és az akkori ATV vezetősége szintúgy huszonnégy órán belül szüntette meg az akkori ATV egyetlen nézett műsorát, a Sajtóklubot. Nem tudok nem emlékezni arra a kétségbeesett ötletre, ahogy Lovas Pista kitalálta, menjünk át Ausztriába, „szabad földre”, és ott tartsunk egy nyilvános sajtóklubot és persze nemzetközi sajtótájékoztatót a magyarországi sajtószabadság helyzetéről. Meg is szerveztük a dolgot, s a nevezetes nap előestéjén értesítést kaptunk az osztrák hatóságoktól, hogy nem engedélyezik a megmozdulásunkat, és nem fognak átengedni bennünket és a bennünket kísérő tömeget a határon.

kvadrillio 2016.10.16. 15:27:04

@kvadrillio: ..
Akkor kaptunk védőoltást a „szabad föld” illúziója ellen is. És ugye, mennyire szép az élet, hogy most már ez az emlék is ilyen aktuálissá válik, ennyire beszédes lesz, ahogy a Népszabadság harcosai vonulnak éppen Bécsbe, tiltakozni és nemzetközi sajtótájékoztatót tartani. A „szabad földre”. Ami nekik szabad, valóban…

(folytatjuk)

.....UGYAN...UGYAN ...ZSOLTIKA..., CSAK NE ÉRZÉKENYKEDJÉL MÁÁÁÁÁ..., NEM VALÓ AZ NEKED...!.... CSAK ÁPOLGASD 1 FT-OS KASTÉLYODAT, SZAPORÍTSD OFFSHORE SZÁMLÁIDAT, TÖLTÖGESD ADÓPARADICSOMI TARTALÉKAIDAT, ÉS...HA MEGSZORULNÁL..., KÉRJ KÖLCSÖNT TESTI-LELKI HAVERODTÓL SIMICSKÁTÓL ! :)))))))))

JAHHH...ÉS SOSE BÁNKÓDJ , HOGY NEMSOKÁRA TE IS ROGGYANT, VÉN TROTLI LESZEL...., MERT SZÍVÓS GÖRÉNYNEK LENNI MÉGIS CSAK NAGY DICSŐSÉGNEK SZÁMÍT AZ ÉLETBEN ! :o))))

Bambano 2016.10.16. 15:28:23

Először azt a kérdést kellene megvizsgálni, hogy mi az olimpia. Sportrendezvény? vetélkedés? aligha.

az olimpia rendezői oldalról egy gigantikus marketing esemény, ahol borzalmas pénzek mozognak minden területen. elég csak azt megnézni, hogy mennyiért adták el a tv-s közvetítési jogokat. rotfl, az, hogy tv-s közvetítési jog van, ami piacképes, önmagában gáz.

az olimpia ma a droglaborok versenye. meg annak a versenye, hogy ki tudja jobban elkussoltatni a nemzetközi doppingügynökséget.

Az olimpiát fentiek miatt nemigen hívhatjuk sporteseménynek. Emiatt sok értelme nincs beszállni. Az élsportot támogatni sincs sok értelme, annyi pénz mozog a sportban, hogy oldják meg maguk.

Kiváló példa Hosszú Katinka, annyi versenyen indul és győz, hogy a pénzjutalmakból simán fedezi a felkészülése mellett az összes többi versenyzéssel kapcsolatos kiadását is.

Az már demagógia lenne, ha beleszólnék, hogy a megtakarított pénzen miket lehetne csinálni, nem is tervezem.

Fentiek akkor igazak ebben a formában, ha azt hisszük, hogy egyébként mniden rendben működik. De mivel ma Magyarországon ezt hinni erős vakságra utal, így józanul azt kell feltételezni, hogy az olimpia rendezéséhez szükséges építkezéseket is elmutyiznák, mint az összes többit. Ez nem nemzeti érdek, ez a mutyihaverok érdeke.

kvadrillio 2016.10.16. 15:29:28

orbán a saját hobbijaira..., csakis a saját pénzét osztogassa !!!!! AZ UNIÓS MILLIÁRDOKAT PEDIG A MAGYAR NÉP FELZÁRKÓZTATÁSÁRA, AMIRE AZT UNIÓ SZÁNTA !!!

conchita wurst 2016.10.16. 15:35:53

@Bambano: olyan sehol sincs meg sose vót hogy minden rendbe van

amikor a golden gate épült meg a magyar parlament akkor monden rendbe vót?

azt mégis megépült. ez a leghülyébb kifogás hogy emberek éheznek mo-n 8 milióan ne építsünk semmit

kit érdekel? dögöljenek éhen, aki egy ilyen gazdag országban éhes, az dögöljön meg

szerintem

n3spr3ss0 2016.10.16. 15:42:05

Ilyen faszságokat csak egy számolni nem tudó,hülye devizahiteles írhat.

Bambano 2016.10.16. 15:50:37

@conchita wurst: látom, legalább két dolog nem ment át.
1. nem írtam semmi olyasmit, hogy x millióan éheznek, ne építsünk semmit.
2. azt írtam, hogy azért ne rendezzünk olimpiát, mert az olimpia egy szar esemény. önmagában, minden egyéb mellékes tényezőtől megtisztítva is szar esemény. Az elmúlt 20-30 évben rendezett olimpiáknak semmi köze sincs az eredeti olimpiai eszméhez. Ezt az alapvető tényt súlyosbítja a magyar helyzet, hogy az egyébként is rossz olimpiát mi még tovább tudnánk rontani a helyi sajátosságainkkal.

conchita wurst 2016.10.16. 15:57:39

@Bambano: a sziget is egy szar esemény és semmi köze az olimpiai eszméhez

ez nem is érdekel senkit, engem a turistok lehúzása érdekel, mint minden normális embert

Janossz 2016.10.16. 16:11:54

@conchita wurst: Kolbászka, nem válaszoltál, mióta szomszédja Németország Szlovákiának?
Ekkora ésszel ne kommentelj, beégsz mindig.

conchita wurst 2016.10.16. 16:28:37

@Janossz: a németek csak csehszlovákát ismerik, az meg szomszédjuk

burgener 2016.10.16. 16:59:46

Vajon Róma és Hamburg miért nem akart olimpiát rendezni?

És erről itt miért nem lesz népszavazás?

Bambano 2016.10.16. 16:59:54

@conchita wurst: a sziget nem is akar olimpia lenni.
de ha én sztéket rendelek az étteremben és szójafasírtot kapok, akkor hisztis leszek.

ráadásul a sziget eléggé opcionális: nem érdekel, nem mész oda. az olimpiát mindenki nyögni fogja, aki nem tud adót elkerülni.

Alick 2016.10.16. 17:01:55

"ebben az országban sokan nem szeretik a sportot. Nézni sem, nemhogy művelni."

Az Olimpia ma már a showbiz-ről szól, aminek ebben a fajtályában éppen kitenyésztett és feltuningolt gladiátorok kűzdenek. A sport számomra inkább az, amit én csinálok és nem az, amit nézek.

Vajon a mostanában épülő stadionokban milyen arányban tartanak tömegsport rendezvényeket?

"Az olimpia ugyanis mi? Egy látványos demonstrálása annak, hogy egy ország prosperál."

Hitlernek is ezért volt fontos 1936-ban.

Janossz 2016.10.16. 17:12:49

@conchita wurst: Aha. Leírsz egy otromba marhaságot, megbux vele, és nem ám "bocsika, benéztem, beteg voltam töriórán", hanem minden német hülye. Gratulálok.
Valószínű széles ismeretanyagodból, hogy Te osztod az észt Willkommenskultur nicken is, pl., hogy a német árszínvonal a duplája a magyarnak.

conchita wurst 2016.10.16. 17:19:23

@Janossz: öö..bocsika, ha beégtél, mert nem érted amit olvasol

conchita wurst 2016.10.16. 17:21:33

@Janossz: A német árszínvonal kb. a duplája a magyarnak, kivéve ingatlanban, mert abban a 4xese

kaja 1-1,5x
emberi munkát tartalmazó szolgáltatás 5-10x
lakás 3-4x

de ezt minden hülye tudja, azt hittem te is

grafoguru 2016.10.16. 17:23:21

Hány hónapra lesz elég pénz a felajánlott befizetésre, amit ez a blog hozott?

Janossz 2016.10.16. 17:41:09

@conchita wurst: A tippem jó volt....:-)
„A politikailag a kormánnyal szimpatizáló médiumok az interneten jelentős kisebbségben vannak olvasottsági szempontból és számszerűen is" - tette hozzá Gulyás. Mármint a Gergely.
Akkor miért tobzódtok itt, mikor a kormánypárti honlapok konganak?
Bolti fogyasztói árakról mondta (vagy mondtad).
Eridj kattingatni a tiéidhez, megmondta a főnök, hogy alulmaradtok, ha itt lebzseltek egész nap.
Olimpia meg nem lesz, nyugi:
1. A franciák már elvitték, legyenek boldogok vele!
2. A NOB független közvélemény kutatást fog tartani, ott meg nem lesz 40%-ból 98.
Csá!

Elek Heck 2016.10.16. 18:33:31

Kedves cikkiro, te egy nagy hujjje vagy ...

morph on deer 2016.10.16. 19:08:25

@Janossz:
"2. A NOB független közvélemény kutatást fog tartani, ott meg nem lesz 40%-ból 98."

Két megjegyzés:
1. Olyan szó, hogy 'független' olyan szó nincs is, de ha lenne, az akkor is azt jelentené, hogy "független a valós eredménytől"..!

2. A negyven (40) százalékból márpedig igen könnyen lesz 98%, mivel mindössze 2.45-tel kell szorozni, máris nyomhatod a plakátokat..!

Mi ezzel a gond?

Ha 'jópofizni' akarnék, akkor bekérdeznék, ahogy a klasszikusok: "hány éves is vagy te, királyfi?"
(- Kérdezte a Vas és Edényorrú bába..)

"És még mindig hiszel a tündérmesékben?"
- Ez természetesen csak akkor érvényes, ha az életkor legalább kétjegyű. De akkor nagyon!

Móg 2016.10.16. 19:14:46

A rezsicsökkentésig jutottam,aki ezt még mindig szajkózza az normálisat biztosan nem tud írni semmiről.Na azt magyarázd meg nekem,hogy mitől csökkentett a rezsim ha az állam a pici ár kétszeresét fizetteti velem a gázért és másfélszeresét az áramért.

Drizari 2016.10.16. 19:17:27

Nem tudom eldönteni, a post írója csak tetteti magát, vagy tényleg?

HabonyArpad 2016.10.16. 19:18:23

Nincs semmi ertelmes oka az olimpia ellenzesenek. Egyszeruen a libsik mindent elleneznek ami jo az orszagnak. Ok szeretnek kirabolni, felelni, kifosztani, felszamolni, elszegenyiteni megszuntetni, arab terroristakkal elarasztani az orszagot, es ebbe nem fer bele egy meredeken novekvo orszag ami van olyan eros, hogy olimpiat rendezzen. Ezert ellenzik, a PUSZTITO torekveseikkel nem osszeegyeztetheto az olimpia rendezese, mert az megint epitkezessel, fejlesztessel jar, ok meg pusztitani, rombolni szeretnenek, es a romokat olcson kiarusitani, hogy nyoma sem maradjon magyarorszagnak.

Kunhallmi Agnes. 2016.10.16. 19:30:33

Orbán Viktor ujabb megalomán fasiszta örülete helyett, inkább a háborúból menekülöket kéne támogatni fejenként 80 millió forinttal, ahogy az unio azt előirta nekünk.

Mercel 2016.10.16. 19:30:55

Nekem csak egy kérdésem van:

A poszt írója mennyi pénzért állt be a propagandaosztályra?

Ez az egész megint csúsztatásokról szól.

Az olimpia jó LENNE.... HA

- Magyarország jelenlegi kormánya nem köztörvényes bűnözőkből és elmebeteg idiótákból és ezek elvtelen, gerinctelen kiszolgálóiból állna.
(Az ellenzék egy komoly része szintén ebben a kategóriában lakik amúgy, ezt vita nélkül elismerem. )

- HA maga a NOB is nem lenne egy végtelenül korrupt intézmény.

- HA Magyarországon BÁRMIT is meg tudna szervezni normálisan az állam.

- HA nem erőszakkal akarnák lenyomni a torkunkon.

- HA nem nyomorult bérenc bloggerekkel kezdenék megdolgozni a közvéleményt.

Nem fog sikerülni - a Magyarok nagy része előre agyfaszt kap attól, hogy még olimpia címén is külön lopjanak és szétcsesszék a "bűnös várost" Budapestet.

Nem véletlenül nincs és nem is lesz erről népszavazás.

Jenő Horváth 2016.10.16. 19:32:04

Hát, tudod, Te rendezz a saját pénzedből olimpiát, mert mi az a pár milliárd

Willkommenskultur 2016.10.16. 19:36:55

@Mercel: 'Nem véletlenül nincs és nem is lesz erről népszavazás.'

ki tiltja meg?

Bambano 2016.10.16. 19:41:13

@Willkommenskultur: ezt ugye nem komolyan kérdezted, hogy ki tiltja meg a népszavazást? ilyet max. azok kérdezhetnek őszintén, akik most jöttek a k-pax-ról.

@HabonyArpad: én se érteném, hogy miért nem rendeznek olimpiát, ha 2x-3x-os áron építhetnék a kormánynak bármit is.

Allesmor Obranna 2016.10.16. 20:04:41

Egészségügy, oktatás, honvédelem, teljeskörű transzparencia, felelősségre vonás, felelősségre vonhatóság megvalósítása, sportolási lehetőségek biztosítása, közlekedés fejlesztése.

Nagy vonalakban ezek kellenek, nem olimpia.

Ha futballstadionok épülnek a fentiek helyett, meg olimpiát akarunk rendezni, azzal nem azt üzenjük, hogy az ország prosperál, csak értelmetlenül elszórjuk az EU-s "ingyenpénzt". És továbbra se sportol senki. Mert ugye az volt az indok, hogy azért kell futballstadion is, mert nem a jelenkor betegeit kell meggyógyítani(!), hanem a jövő nemzedékének kell sportlehetőséget biztosítva egészséges életmódot adni. Bár engem nem engednek be egyik stadionba se futkorászni, igaz nem is vagyok már a jövő nemzedéke, úgyhogy akár meg is dögölhetek.

Luxusra nem akkor kell költeni, amikor csak papíron van pénzünk, mert ez nem más, mint az ostobák hitelre vett plazmatévéje, csak nagyban...

aranyár 2016.10.16. 20:06:13

@Alt Gr: Nekem nem jelentene gondot a havi 5000 HUF.
Pont azért nem, mert nem vagyok teljesen hülye: egy fillért nem szánok agyament nagyzolásokra, kontrollálatlan herdálásokra!
Olvastam egy pár független tanulmányt, és semmikép nem támogatom a 2024-es Bp.-i olimpiát!

Phteven 2016.10.16. 20:10:25

Hülyefasz! Nézz már szét a világban, hogy milyen orbitális buktával zárták az elmúlt olimpiákat, világbajnokságokat! Mindenhol ott rohad az infrastruktúra, amit felépítettek, hogy egy hónapig működjön a dolog, utána a kutyának se kellett. A jól prosperáló országon meg hangosan felröhögtem. Eszembe jutott a Gyalog galopp-ból az öregember, akit mindenképp el akartak vinni a hullákkal. Ez ország is annyira jól prosperál, hogy csak kapkodom a fejem. Kedves barétom, elmondom neked, hogy abból a pénzből, amit a gyűlölt Unió adott nekünk, más országokat talpra állítottak. Nálunk érdekes módon csak ellopni sikerült a pénzt, meg fölösleges dolgokra költeni, mert csak úgy tudták ellopni. Ez a mocskos, tetves, tolvaj banda a menekülését szervezze az országból, ne az olimpiát! Ha így folytatják, nagy szükségük lesz egy hamis útlevélre, amivel elhagyhatják az országot, mielőtt meglincselik őket.

illaim 2016.10.16. 20:13:28

Nagyon rövid az emlékező képessége Poszter! Pár éve még népszavazásra buzdított pártja és bandája 300 Ft, évi 6000 miatt! Mint azt korábban már egy hozzászóló írta,magánál az egészségügy, meg az oktatás nem "nemzeti ügy"?
A szövege meg úgy szar ahogy van! Olyan igazi szittyamagyarosturulszaros!

Vrplt 2016.10.16. 20:19:15

Bullshit.

Nem kell olimpia, lásd: Görögország...

sumes67 2016.10.16. 20:22:20

Prosperál, ha ha ha. Az egész arról szól, hogy egy bazi nagy projekt kivitelezését megcsinálják 3x áron, majd a lefölözött zsetont szétosztják a haverok között. Ott lesz mindenki, aki számít, mint most: viktor,feri ,kutyás gabi. (tóni,andy,kacskaszem a kurvájával,lézer,kubi,a kosa nem,mert ő olyan hüje,hogy ingyé csinálja)

Mercel 2016.10.16. 20:32:22

@Willkommenskultur:

Tessék:
A 888 egy nyomorult kis bérenc oldal mint a pestisrácok is, az MTI már kizárólag szolga lelkűen válogatja és szemlézi a híreket, a hiradó.hu dettó, a kurucinfót meg inkább nem is minősítem.
Kontrasztnak azért beraktam az index és 444 idevágó híreit is.:)

888.hu/article-nem-lesz-nepszavazas-az-olimpiarol

kuruc.info/r/1/164603/

www.hirado.hu/2016/10/05/nem-hitelesitette-az-nvb-az-olimpiarol-szolo-nepszavazasi-kerdest/

index.hu/belfold/2016/10/05/nem_vizsgalta_az_nvb_a_koztisztviselok_kvotaugyi_munkajat/

444.hu/2016/10/05/nem-lehet-nepszavazas-a-budapesti-olimpiarol

Amúgy akarsz fogadni?:)

Az van, hogy ha valami csoda folytán társadalmi összefogásban nem sikerül megakadályozni, hogy olimpia címén ne lopják szét még jobban az országot akkor lesz olimpia és kész.

Az egy másik kérdés, hogy csak még tovább ássák vele a sírjukat mert már lassan tényleg csak a népesség teljesen agyhalott része illetve a kilóra megvettek szavaznak nekik "bizalmat".

Egyszer elfogy a türelem végleg.

Mercel 2016.10.16. 20:36:10

Ja azt elfelejtettem odaírni a miért ne legyen Magyarországon olimpia úgy 20 éven belül biztosan.

Azért mert az olimpiák szinte kivétel nélkül kirakat bulik és mindig az a vége, hogy brutálisan megkopasztja a rendező országot.

Nem csak akkor - még évekkel utána is.

Ha nem bűnözők irányítanák az országot akkor is ott van az, hogy egészen egyszerűen nem vagyunk olyan helyzetben, hogy naplementekor premier be rázzuk a p*csünket, hogy mekkora királyok vagyunk.

Csóró szétrabolt, rossz anyagi helyzetben lévő ország vagyunk és amíg az egészségügy, oktatás, rendvédelem nincs rendberakva addig itt nincs helye rongyrázásnak.

Netuddki. 2016.10.16. 20:37:15

@Alt Gr: 1. Magyarország soha nem fogja megkapni a rendezés jogát. Párizs és Los Angeles mellett semmiképpen.
2. Ezt a tolvaj bűnöző orbán rezsimnél is tudják. Ettől függetlenül már több milliárdot elbasztak a pályázatra. Jól beszopattak téged is, köszönd meg szépen nekik.
3. Körül lehet nézni, hogy a környező országok hogyan tülekednek a rendezési jogért. Ja, nem tülekednek, ostoba!

Netuddki. 2016.10.16. 20:41:55

@Phteven: A Földről még egyelőre nem tudnak lelépni. Pár millióért meg bárhonnan előkaparják őket arra specializálódott szakemberek. Olyan fizimiskával meg amilyen egypár megélhetési politikusbűnözőnek van lehetetlen elbújni.

átlátó 2016.10.16. 21:00:03

Hogy te mire áldozol az a te dolgod. Áldozzál gyermekem.
Azt értem, hogy a rezsicsökkentés se ér sokat, - ebből következik, hogy akkor az olimpia is olyan, mint a száraz falevél...majd a szél összefújja.
A rezsicsökkentés smafu, majd az olimpia meg megmutatja.
Azért azon dolgozzál még valamennyit, hogy az olimpia mennyire homályosítja egy Prágát, vagy akár Bécset. Úgy két héttel a vége után.
Továbbá, aki nem támogatja, abban valamilyen más vér kering, nem a szittya. Ennek mentén akkor azt mondom, aki meg nem nyal segget, az rossz seggnyaló, - holott egyáltalán nem nyal.
A "kussolás" kifejezést mivel fölhasználtad, ez följogosít arra, hogy figyelmeztessem az ápolódat...még a nyáron kitolt a napra és ott felejtett. Ideje lenne fedél alá vinnie, mert jönnek a fagyok és akkor olyan merev leszel, mint egy sarki fakabát a mínuszokban. (Hogy van még sarki rendőr, ezt vegyük irodalmi túlzásnak.)

gizmo26666 2016.10.16. 21:07:19

Athén is rendezett olimpiát, Görögország azóta is prosperál. Az olimpia árából inkább építsünk még 2 reaktort

xclusiv 2016.10.16. 21:33:49

Elkezdtem olvasni, de ez tl;dr bullshit.

Az olimpia jelenleg arról szólna, hogy a haverok százmilliárdokat szétlopnak, aztán a végén majd adófizetőként én szopom a faszt.
Hát kösz, de nem. Ezt már láttuk a görögöknél.

Nem véletlenül nem hagyja a fidesz, hogy erről népszavazást lehessen tartani.

"Senkit nem vág földhöz havi 5000 Ft mondjuk, 10 éven át. Én szánok rá ennyit. Ha kell, többet is."

Ez egyrészt hazugság, másrészt meg nominálértéken 600 ezer ft, aminek bőven lenne máshol helye.
10 millió magyarral számolva ez 6000 milliárd Forint. Háromszázezer 20 milliós lakás ára, de amúgy az országot fel lehetne virágoztatni ennyi pénzből. Ha lenne, de nincs. Főleg mert ellopjátok...
Na ezt nyilván megérné egy orbán emlékműre költeni, mert a rengeteg "közpénzjellegét elvesztett" közpénzen kívül maradna egy csomó kihasználatlan sportlétesítmény, amit nincs pénz fenntartani. Persze fenntartani se lehetne, mert úgyis csak pár hónapra építenék a haverok, szóval ha 1-2 év múlva összedől az egész az senkit se érdekelne...

te pedig remélem megkaptad a fizetséged ezért a postért...

Egyallampolgar 2016.10.16. 21:56:34

Kedves Szerző! Le kéne jönni a Habony-Orbán-Széles médiáról. Akkor nem tetszen írni ilyen hülyeségeket.
A rezsicsökkentés hogy jön ide? Az egy ostoba propaganda hazugság amely tönkretette az értintett szektorokat, ez közismert (kivéve pártállamhívők).

Én nem az olimpiát ellenzem hanem az államilag finanszírozott élsportot. Az milyen amikor közpénzből építünk uszodát, aztán nem tudok úszni benne max a 25 méteren 5 másik emberrel mert az 50-ben az állami pénzen élő úszószövetség tart edzést akárkiknek. Az élsport nem egészséges. Az olimpia sem ezért nem szabadna kiemelten támogatni. Mivel szegény ország vagyunk ezért annyi támogatást érdemel az olimpiai bajnok mint az év benzinkutasa és cikrásza: oklevél, pezsgő.

Az egész NOB és MOB tele van korrupt alkalmatlan figurákkal. Ezekre bíznánk a magyar közpénzt olyan emberekkel mint Rogán, Matolcsy, PénztárosLőrinc, Orbán? Komolytalan az egész.
A sport amatőr szinten egészséges. Az élsport pedig profiknak való: NBA, NFL, NHL.

Exploiter 2016.10.16. 23:01:12

Én örülnék, ha rendeznénk egyet. Majd ha az ország tényleg prosperál. Nem hiszem, hogy megérem, de úgy biztos nem fogom, ha továbbra is ennyi fogyatékos él majd az országban.

Mercel 2016.10.16. 23:06:30

@Egyallampolgar:

Basszus PénztárosLőrinc ez mekkora!:D

És mennyire passzol.

Lassan a teljes mocskos bandának meglesz a találó becenév lista.

Mercel 2016.10.16. 23:08:36

Hát kedves poszter, ahogy elnézem a poszt csak politikai értelemben véve lett sikeres s kicsengést és a reakciókat nézve.

1ghost 2016.10.16. 23:09:32

Kurva jó cikk! Halálra röhögtem magam! Esetleg van valakinek infója, hogy a blogírót mivel csalogatták le a fáról!

Na ezt figyeljék, a következőket írja ez a félnótás, élvezzék:

"Az olimpia ugyanis mi? Egy látványos demonstrálása annak, hogy egy ország prosperál."

Na ja bazdmeg! Erről esetleg kérdezzük meg a görögöket! Ők olyan kibaszottul prosperálnak, hogy a fiataljaik körében 50%-os a munkanélküliség, az egyébként sem magas GDP-jük meg 30%-ot zuhant az elmúlt 10 évben!

Szóval Einsteinek tényleg igaza van. Az emberi hülyeség és az univerzum végtelen. (Bár ez utóbbiban nem volt biztos.)

prolee 2016.10.16. 23:51:43

Az olimpia ugyanis mi? Doppingia.
Undorító, takonygerincű emberek biznisze közpénzből.
Szívesen költeném a pénzt ehelyett tömegsportra és egészségügyre.

prolee 2016.10.16. 23:57:15

@Drizari: Sajnos tényleg.... :(

prolee 2016.10.17. 00:02:06

@Bambano: Ezt ilyen szépen is le lehet írni, de én csak azt mondom, hogy a retkes kurva állam ne rendezzen az én zsebemből maffiaüzletet.

para_noir 2016.10.17. 00:12:43

Namost ez valami modorosblog-féle poén, vagy a szerző tényleg egy retardált fasz?

Jóska Pista 2016.10.17. 01:19:39

Add oda azt a havi 5 ezret orbánnak meg rogánnak, legalább megspórolod a vargabetűket.

ebella 2016.10.17. 04:38:22

Éppen ezért kéne népszavazás az ügyben. Te nem bánod, ha elveszik a pénzed cirkusz rendezésére, mások meg bánják. Kiderülne kik vannak többen. de ettől a nemzetellenes Fidesz nagyon fél. Csak nehogy megkérdezzük a polgárokat, vagy csak olyasmiben, ami már nélkülük is el van döntve!

A valódi nemzeti ügy meg az egészségügy és az oktatás. Vagy tovább fogyunk. A kárpát -medencei magyarság a rendszerváltás óta 14,5 millióról, 11,5 millióra fogyott. A fele időt a Fidesz vezette. És még mindig nem a fő problémákkal foglalkoznak, hanem kizárólag a saját zsebükkel.

chrisred 2016.10.17. 05:52:39

Felőlem nyugodtan bevezethetik az olimpia adósávot a jövedelmek bruttó ötszázezer forint feletti részére - tetszés és szükség alapján akár 98%-ig terjedően. Az olimpia rendezése úgyis a lakosság azon részének az öntömjénezésére szolgál, akik számára a mostani rendszer jól jövedelmez.

jaegtoer 2016.10.17. 05:54:40

@conchita wurst:

"_a németek csak csehszlovákát ismerik, az meg szomszédjuk_"

Nem kellene fokozni.

igazi Ténytár 2016.10.17. 06:51:38

@evribáditésön: 2 millio akadozna?

Itt meg a Fidesz polgárok is - akik ugye 1 millióan voltak a Kossuth téren - SMUCIGOK voltak adakoznia a 2006-os gyűjtésén!

Valami fejenkénti pitiáner 10 forint - EGY FORINTOT - adakoztak össze. (Persze tudjuk nem voltak 1 millióan tehát az nem 1 forint volt valójában hanem 100! ;-))

Irbisz 2016.10.17. 07:01:42

na mar csak olimpia kell ennek a szerencsetlen orszagnak, igy a jelenlegi trendek alapjan kb. eölkerülhetetlen allami összeomlasa elöbbre jön jön 20-25 evvel :(
az olimpiarendezes tamogatoi vagy fogalmatlan es tudatlan fajankok, vagy felelötlen, tavlati gondolkozasra, elemzesre keptelen, csak a maban elö megvezetett fideszhivek, vagy az ellopando 1-2-3 milliard eurobol reszesülö oligarchak, azok szomszedai, rokonai, spanjai.

Urancityhero 2016.10.17. 07:18:26

Jó cikk, de sajnos nem tud meggyőzni arról, hogy kell olimpia. Görögország részben ebbe (is) roppant bele, Rió kapcsán sem az ódákat hallottuk, hanem a szegénységet, a tüntetéseket, a bűnözést. Nincs értelme, nem kell megideologizálni, hogy akkor most. Nem egy 15 milliárdos beruházásról van szó, hanem a jövő feléléséről.

igazi Ténytár 2016.10.17. 07:25:56

@1ghost: Nézd annyiban igaza van hogy jól leírta a öreg pasinak mar nem áll fel példával hogy miről is szol az egész.

Ahhoz próbálja most gyártani az érveket.

Utoljára még kurni akar egyet kerül amibe kerül nem érdekli. Különösen ha más fizeti ugye a luxus prostit neki.

De ami felháborító, hogy ő is csak PITIÁNER 5000 forintot akar rá szánni, nem pedig annyit amennyi arányosan jutna az Olimpiait akarókra.

12 milliárd Euro(3600 milliárd forint) OSZTVA 2 millió blog íróval = 1.8 MILLIÓ FORINT !!

Ja, hogy annyit mar nem ér meg neki. Ezert aztan az kell hogy mindenki egységesen fizesse az o utolsó "valaha macso voltam" kúrásat a luxusprostival.

Szóval támogatom a blogirot, ha FELAJÁNLJA a VALÓDI KÖLTSÉGÉT!

1.8 millió forint per fő (számolva 2 millió támogatóval)!

Akkor felőlem annyit Olimpiázik amennyit akar.

igazi Ténytár 2016.10.17. 07:28:34

@chrisred: Tudjatok mia leggnagyobb pofatlansag az cikk erveleseben!

Az hogy az államadósság elleni alapba a KORMÁNYTAGOK NEM FIZETTEK, de pofázni azt tudtak róla mint az Olimpiáról hogy milyen fontos!

Azt azért gondolom mindenki elismeri fontosabb kérdés.

_________________
Kifulladt az államadósság elleni harc! A két éve indított kezdeményezésbe, az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba szinte már nem érkezik pénz.

Idén alig 20 millió forint gyűlt össze, ami a teljes, 22 000 milliárdos tartozás egymilliomod részét sem fedezi.

www.blikk.hu/aktualis/kormanytagok-iden-mar-nem-fizettek-az-adossagalapba/r1130vr

hvg.hu/gazdasag/20150126_allamadossag_csokkento_alap_bizonytalan
_____________________

Censored Trompf 2016.10.17. 07:33:46

Az Olimpiára nagy szüksége lenne az országnak.

Akiknek fontosak az olimpikoanjaink véleménye, azok ne a ballibek hisztériakeltését olvaasák, ne higyjék egy szavukat se.

Mert hazudnak.

Évek óta a merjünk kicsik kampányt erősítik a ballibek, és csak ehez értenek.

EGy Olimpia tönkretenné eddigi munkájukat.

kék madár 2016.10.17. 07:48:36

Nem egyszer hallottam mar ezt: a penzt elkoltottuk, atadas-atvetel megvolt, es a termek? A polcon, majd ha az Eta visszaajon a szabadsagrol, beuzemeli (nem fogja beuzemelni, mert egy ures DVD van a polcon)
na pont ilyenek lennenek az Olimpia letesitmenyei, egy oriasi pofara eses

ebella 2016.10.17. 08:16:04

@Censored Trompf: Én Jobbikra szavazok vagy tíz éve és baloldali pártra soha nem is szavaztam. Nem csak a ballibeknek nem kell olimpia, azt csak az egyszerűbb híveknek mondja a Fidesz. Az értelmesebbeknek nem kell, mert óriási a kockázata és ahhoz képest gyakorlatilag nulla a haszna. Már, ha a Fidesz baráti kört nem számoljuk.

ob.szerver 2016.10.17. 08:17:20

Magyarországon sohasem lesz olimpia. Pont. Aki emellett kardoskodik, az vagy
1. hülye vagy
2. érdekelt annak a pár tízmilliárdnak az ellopásában, amit az előkészületekre fognak elbaszni.

Harmadik verzió nincs. Minden olimpiahívő kiválaszthatja, hogy melyik illik a rá.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.17. 08:51:32

@ob.szerver:

Magyarországnak soha nem volt nagyobb szüksége Olimpiára.

Végre együtt lehetünk újra büszkék magyarságunkra.

Megmutathatjuk, hogy képesek vagyunk összefogni, és megszervezni, ebonyolítani az Olimpiát.

Ebből profitálhatunk pénzügyi politikai értelemben is.

Egyszóval a hozzád hasonló magyargyűlölők rémálma válhat valósággá.

Mert aki nem támogatja az olimpiát, az vagy hülye és bedőlt a ballib hazudozóknak, vagy hazaáruló.

Lehet választani.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.17. 08:52:33

@ob.szerver:

Az olimpikonjainkat akik szinte kivétel nélkül mind támogatják az Olimpiát hova sorolod ?

Peterpapo 2016.10.17. 09:28:28

@Ballib cenzúrázók réme 18:

"Végre együtt lehetünk újra büszkék magyarságunkra."

Ne a magyarságodra legyél büszke, hanem az emberségedre. Ha van még neked olyan.

Attilajukkaja 2016.10.17. 09:34:07

"kedves olimpiaellenző kollegák, például a rezsicsökkentés sem használ ám túl sokat az országnak. Mondhatni ráfizetés."
Es akkor hova alljanak a belgak?
Vagyis akik ellenzik az Olimpia megrendezeset ES a rezsicsokkentest is?
Mert mindketto egy nagy RAFIZETES!

@ob.szerver:
"Magyarországon sohasem lesz olimpia. Pont. Aki emellett kardoskodik, az vagy
1. hülye vagy
2. érdekelt annak a pár tízmilliárdnak az ellopásában, amit az előkészületekre fognak elbaszni."
Pont a masodik lehetoseg miatt eroltetik addig az Olimpiat, amig bele nem gebedunk! Es a vegen lesz is. Remelem, en azt mar nem erem meg.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.10.17. 09:47:03

Budapesti Olimpia

- „Úgy ingok, akár egy hinta…”
- „Nem csodálom Zolim, pia!”
- „Ja, és pont oly ütős, mint a
Budapesti Olimpia!”

- „Ó, agyatlan egyetlenem,
Kire sors elmebajt ráoszt,
Közgyűlésben ugye te nem
Szavazod meg ezt a káoszt?!”

- „Jaj, ne hergeld magad drágám!
Pont olyan vagy most, mint akit
Titkos féreg foga rág ám!
Örülj e sport-hepajnak itt!”

- „Pesten újabb stadionok?!
Nem kell ide olimpiász!
Rá, ha szavazol, te konok,
Széjjelverlek! Jobb, ha piálsz!”

Piált ő, de megszavazta:
Szesz tort ült a józan észen,
S vígan felkiáltott: „Azta!
Kenyér helyett cirkusz lészen!”

HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, NEM NYERHETED EL AZ ARANYÉRMEINKET!
Nemzeti Olimpizáció /egy nagy kék óriásplakát/

„Képviselőtársaim nevében kikérem magamnak azt a feltételezést, hogy mi masszív alkoholisták lennénk! Az igaz ugyan, hogy nem mindenki veti meg a cefrét, de az már nem igaz, hogy szavazáskor illuminált állapotban nem mindig találjuk el azt a gombot, amelyet szeretnénk! Nem mindig igaz!” /Dr. Rizling Rezső, önkormányzati képviselő és a Rizling és Társa Nemzeti Ital- és Hűtőfolyadék Kereskedelmi Konszern társtulajdonosa/

„Gyeünk Rözs… Rózs… Rezső, mommenneki, homommentán ittamkicsit, demá… demá… demájóvagyokk… hukk! Éjjenalimpia! Hukk!” /Zöldüveges Zoltán, önkormányzati képviselő és a Rizling és Társa Nemzeti Ital- és Hűtőfolyadék Kereskedelmi Konszern társtulajdonosa/

„Na, gyere csak ide Zolikám, hadd józanítsalak ki ezzel a 10 unciás pszichológiai kesztyűvel! Nesze! Olimpia, mi?! Nesze! Dugó, káosz, államcsőd, mi?! Nesze! Brühühü! Ó, hogy én miért nem a Mézga Gézához mentem feleségül?! Nesze! 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… KO!” /Zöldüveges Zoltánné Hufnágel Hedvig, diplomás ápolónő és félnehézsúlyú ökölvívónő/

„A remek budapesti kapcsolataim révén simán el tudom intézni, hogy a magyarok lemondjanak országunk, Azerbajdzsán javára a 2024-es olimpiáról. Van az a pénz és vannak azok az illetékesek. Ha mégsem tennék, akkor fejek fognak hullani.” /Ramil Safarov, azeri baltás gyilkos/

„Szívesen jönnék a budapesti olimpiára, csak félek a határátkeléskor a rozsdás drótkerítésen való átmászás okozta sérülésektől.” /Ahmed al Kebab, szír hosszútávfutó/

„Aljas rágalom, hogy mi, egykori küzdősportolók, csak megfélemlítés céljából voltunk ott a közgyűlés ügydöntő szavazásán! Az, hogy a teremőröknek kiosztottunk pár pofont, nem jelent semmit. Szemtelenek voltak, mert volt pofájuk elkérni a személyi igazolványunkat. Szerencsére volt TAJ kártyájuk, így a mentők ingyen elszállították őket.” /Góliát Géza, nehézsúlyú birkózó olimpiai bajnok és a Tar Bár kidobóembere/

„A 2024-es budapesti olimpia nagyon jó alkalom lesz az EU-ból való kilépés és a nyugdíjrendszer összeomlása ötödik évfordulójának elmismásolására. Az emberek végre igazi cirkuszt kapnak, ami elfeledteti velük a száraz kenyérét való mindennapi sorban állás kényelmetlenségeit.” /Demagóg Dezső, a Népbutítási Minisztérium államtitkára/

„Vajon mire van kevésbé szüksége Budapestnek, egy örökkévalóságig legagyásító olimpiára, vagy a sárga föld alá lebutító Frady Endrére? Anyám szerint egyik tizenkilenc, a másik alsó híján huszonegy, de ő unalmában mást se csinál, csak kártyázik a számítógépen. Szerintem viszont egy Frady Endrét a csepeli olimpiai stadion alapkövébe bebetonozó munkás nagyon is méltó lenne a maga bérére. Ámen!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Budapesten még nem jártam. De, ha ott mindenki ilyen tapló, akkor az ő érdekükben nem is fogok. Félek, hogy sokakat megfojtanék a hónaljszőrömmel.” /Chuck Norris/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/06/budapesti-olimpia.html

Attilajukkaja 2016.10.17. 09:51:32

@Frady Endre:
"HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, NEM NYERHETED EL AZ ARANYÉRMEINKET!
Nemzeti Olimpizáció /egy nagy kék óriásplakát/"
:o)))
Tudta? Magyarorszag MEGSEM teljesitett jol az Olimpian!

sován 2016.10.17. 09:53:44

Kedves Posztíró! A posztjának egyetlen állításával sem értek egyet és fel is dühített. Használom az Ön analógiáját, az embert, aki valaha jobb időket élt, most mások és a saját hibájából mozgássérült, de nagy vágyai vannak.
Az Ön leírásában ez az ember pénzt, erőforrást nem kímélve egy gigászi, a saját és a környezete erőforrásait (anyagi, pszichikai) nem kímélve lát neki az énképe helyreállításához. Az énkép azonban torz, számos ponton tele van kognitív torzításokkal, félreismerésekkel, hiedelmekkel. Érzékeli a valóságot, de annak csak egy szeletét és arra épít fel egy gigászi vállalkozást, amitől megfeszülve sikert remél. Sajnos ez az ember egy tökéletes kórképe a mai Magyarországnak. Én szívesebben küldeném ezt az embert terápiába. Békéljen meg, hogy ő már sosem lesz kétlábú. Felejtse el a felesleges versengést és kezdjen lassú építkezésbe. Rendezze be az életét féllábúságra, gondoskodjon a családjáról, neveljen gyereket, sokat, jól, legyenek egészségesek, tanítsa meg őket kudarctűrésre, együttműködésre, elfogadásra. Ápoljon és alakítson kapcsolatokat a szomszédokkal. Nőjön fel. A valóban fontos dolgokra koncentráljon! Egyszerűen a valós élet tapasztalataira gondolva semmi nem szól az első változat mellett. Óriási kockázat, erőfeszítés, egy kis hiba is hatalmas bukást jelent, számtalan körülmény pozitív együttállása kell a sikerhez (mint tudjuk ez a sok fránya ha....) A lassú, átgondolt, együttműködésre az erőforrások feltérképezésére alapuló építkezés biztonságos, hosszabb de élvezetesebb, összességében minőségibb létet ad ki, mint a szabadságharcos narratíva. Pusztán azért, mert ha sikerülne is a nagy vállalkozás (olimpia) az énkép ugyanolyan sérült, torz. Az odavezető út keserves, konfliktusokkal terhes, harcos, kicsit belehal mindenki a nagy családban. Ön melyikre fogadna, ha a közvetlen rokona lenne ennek az embernek és az Ön és a saját családja életét is meghatározza a döntése?
Ez csak a pszichés vonulat. Gazdasági szempontból az érvelés hasonlóan gyenge lábakon, téves alapfeltevéseken áll. Javaslom átgondolásra lehetőleg a forradalmi, nemzeti érzülettől mentes, higgadt környezetben.

mics.1 2016.10.17. 10:03:35

Jó kis troll poszt (legalábbis remélem, hogy az). Tele van csúsztatásokkal, téves következtetésekkel, teljesen nélkülöz mindenféle tényt meg számítást. Az egész egy elmebeteg ömlengés olyan fogalmakkal, hogy nemzeti néplélek meg kultúrfölény, olimpia státuszjelző funkciója. Bár olyan szempontból hiteles, hogy a fidesz kormányzás pont ilyen elvek mentén működik.
Mivel nyilvánvaló hogy a kedves posztoló gyakorló elmebeteg, ezért érdemi vitának nincs értelme.

Attilajukkaja 2016.10.17. 10:04:24

@Frady Endre:
"a Vasas nyert öt aranyat"
Ezt nem is tudtam! Ezeket a "kocsegarokat" (Hofitol szabadon) meg mindig az ontodeben edzik?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.10.17. 10:10:05

@Attilajukkaja: Szász Emese, Hosszú Katinka és Szilágyi Áron is a Vasas versenyzőjeként vett részt az olimpián. Az Áron aranya c. vers kommentjében ezt meg is említettem:

Áron aranya

Mivel megszűnt már az iwiw,
Csak a twitter és a facebook
Zengi: Jó, ha Szilágyi vív,
S ellenfél, ki harcra kész, buk!

- Nem bukás a második hely! –
- tartja joggal Daryl Homer,
S páston Áron fickándik, hej!,
Ahogy csak egy bátor ló mer.

Mellre szúró, karra nyeső
Ez a hős Szilágyi Áron,
S tovább hull az aranyeső,
Jó dolgunk van idén nyáron!

„Nagyon boldog vagyok, hogy az összes aranyérmesünk – Szász és Hosszú elvtársnők, valamint Szilágyi elvtárs – mind kedvenc munkáscsapatom, a Vasas SC sportolója! A Vasas SC legyen Vasas SC, elvtársak, nem pediglen Real Madrid! Vasas, ne hagyd magad! Újabb aranyakkal előre a szocializmus építésének útján!” /Kádár János, néhai pártfőtitkár/

„A polgári értékrendet képviselő Vasas nemzettudatos nevelőmunkája ez a siker, mely elősegíti Magyarország pozitívabb nemzetközi megítélését és növeli esélyeinket a 2024-es budapesti olimpia megrendezésének elnyerésére. Személyesen annak is örülök, hogy olyan sportágakban nyertünk, amelyek egyikében sem használnak környezetszennyező sportszereket – nem motoros láncfűrésszel vívnak és nem kőolajban úsznak - így kiemelten védik a környezetet! Zöld utat a Zöld Magyarországnak!” /Áder János, köztársasági elnök/

„Alighogy Szilágyi Áron bevitte a győztest tust, majd letusolt és civilbe öltözött, Frady Endre máris tusba mártotta pennáját és szépirodalmi hegedűszóval tust húzott a bajnok bajvívó tiszteletére! Vers Áronnak mindenáron! Igazi keresztvágásos és keresztrímes eufórialíra! Hogy volt, hogy volt?! Vissza, vissza! Fraaady, Fraaady!” /Harsány Hubáné Zengő Zinajda, a Rímálom Az Elme Utcában c. szépirodalmi kuriózum főszerkesztője/

„Sokak szerint megvédtem az aranyérmemet, pedig csak szereztem hozzá egy másikat. Nem is kellett megvédeni, mert nem akarta ellopni senki. Ha meg csak megvédtem volna, akkor csupán az egy lenne, így viszont kettő van. Most örülök egy kicsit, aztán Tokióban nyerek még egyet, hiszen három a magyar igazság!” /Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó/

„Ide figyeljenek emberek! Világszenzációs tandem repülés az olimpiai költészet zenitjén! Szilágyi Áron a kardvívás Paganinije és Frady Endre a rímelés Frady Endréje! Ha Áron karddal is ilyen elsöprően sikeres bajnok, milyen távlatok nyílnak előtte egy ilyen személyi bárddal?!” /F. Péter, a költő humán végzettségű mérnökkollégája/

„Be kell vallanom, hogy a kosztümös filmekben azért szórakoztatóbban vívnak. Itt két ember a páston egymásnak ugrik, kigyulladnak a lámpák, mindkettő a levegőbe csap az öklével és a bíró felé fordul, aki véletlenszerűen ítél valamit és a végén jó esetben egy magyar győz. A riporternő közben magyarázza a lassítást, de én még így sem értem. Csak örülök és verset írok róla.” /Frady Endre, laikus költőgigász/

„Miközben az országot az egekbe emeli Szilágyi Áron címvédése, engem munkakörömnél fogva a földre sújt a róla írott fércmű, a rímekbe csomagolt semmitmondás! Üzenem Brüsszelnek, hogy akármennyi migránst hajlandó vagyok befogadni, ha cserébe elviszik innen Frady Endrét! Innentől kezdve írja belgául a balga verseit! Anyám szerint, ha túl sok idegen aludna a szőnyegen, akkor ő éjjel nem merne kimenni vécére, mert félne, hogy a sötétben véletlenül rájuk lép, de én még ezt az áldozatot is hajlandó vagyok meghozni egy Frady Endre-mentes Kelet-Európáért!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Gyerekkoromban a Texasi Vasasban kezdtem vívni, de a tenyeremben plazma állapotúvá préselődött a markolat, a keletkező hőtől megolvadt a penge, lecsöpögve átégette a pástot és a keletkező lyukba belezuhanó ellenfelem szörnyethalt volna, ha a hirtelen a tüdőmbe szívott légtömegek okozta vákuum zuhanás közben vissza nem szippantotta volna. Udvariasan átirányítottak lemezhengerlő szakosztályba.” /Chuck Norris/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2016/08/aron-aranya.html

Attilajukkaja 2016.10.17. 10:13:22

@Frady Endre:
"Szász Emese, Hosszú Katinka és Szilágyi Áron is a Vasas versenyzőjeként vett részt az olimpián."
Igen, kozben megertettem/rajottem.

"„Be kell vallanom, hogy a kosztümös filmekben azért szórakoztatóbban vívnak. Itt két ember a páston egymásnak ugrik, kigyulladnak a lámpák, mindkettő a levegőbe csap az öklével és a bíró felé fordul, aki véletlenszerűen ítél valamit és a végén jó esetben egy magyar győz. A riporternő közben magyarázza a lassítást, de én még így sem értem. Csak örülök és verset írok róla.” /Frady Endre, laikus költőgigász/"
:o)

Attilajukkaja 2016.10.17. 10:15:09

@Frady Endre:
Kiegeszites a vivashoz: raadasul egyikuk sem hal bele abba a sok szurasba.

vénkujon 2016.10.17. 10:18:53

ó zseniális. támogatom. a féllábú csávó, a maradék pénzét viagrára költi, hogy basszon egy nagyot. ez jó ötlet.

vénkujon 2016.10.17. 10:20:00

@Ballib cenzúrázók réme 18: így van. legyen olympia. hadd legyen! jesz!

vénkujon 2016.10.17. 10:21:17

egyébként sem hiszem, hogy a kilencvennyocszázalék magyarok akarata ellen bármit is lehet tenni. hadd menjen.

Dr.Démonmac1 2016.10.17. 10:21:25

Azért én remélem, hogy nem lesz.
Majd ha az egészségügy rendben van akkor el lehet rajta gondolkodni.

Attilajukkaja 2016.10.17. 10:34:22

@Dr.Démonmac1:
"Majd ha az egészségügy rendben van akkor el lehet rajta gondolkodni."
Miert CSAK az egeszsegugy?

szekertabor · provo.blog.hu 2016.10.17. 10:37:13

Én azért érzem a budapesti olimpiát túlzás nélkül országrontó merényletnek, mert az előzetes tervek mind Budapest belterületéről szólnak. Pedig hazánk szíve, amit túlzás nélkül nevezhetünk hazánk vízfejének is, sokkal kisebb léptékű rendezvényektől is megbénul. Ha ezt az agyonközpontosított közlekedési rendszert még megterheljük egy olimpia tömegével is, az katasztrófahelyzetet fog okozni.
De még rosszabb, ha a döntéshozók eleve azzal számolnak, hogy belső Budapest forgalmának mérséklése helyett a forgalom minden mértéket meghaladó növelésére készítik fel a várost, olyan alul-felüljáró rendszerekkel, útszélesítésekkel, mélygarázs- és metróépítésekkel ömlesztve be a tömeget a városba, ami mellett elbújhatnak a nagy világvárosok. Hadd fuldokoljon mindenki a portól, füsttől és izzadságszagtól!
Pedig abból a pénzből, amit az olimpiára való hivatkozással el kívánunk költeni, meg lehetne oldani Budapest, sőt a egész ország közlekedéshálózatát.
Bővebben: provo.blog.hu/2015/07/10/csodolimpia

Attilajukkaja 2016.10.17. 10:51:30

@szekertabor:
"azért érzem a budapesti olimpiát túlzás nélkül országrontó merényletnek, mert az előzetes tervek mind Budapest belterületéről szólnak"

Olimpiat varosok szoktak rendezni, nem orszagok. A mi esetunkben ezen bizonyara valtoztatni fognak. Maskepp nem is lenne lehetseges!

Nuclear Winter 2016.10.17. 11:32:14

@Janossz: Jiháá! pont erre gondoltam én is. A KULTÚRFÖLÉNY például elég ütős.

wolves84lb 2016.10.17. 11:39:31

Na, ez az a tákolmány, amit valóban nem érdemes végigolvasni...elképesztő baromságokat hordtál össze már a legelején...

Dübörög a görög, spanyol gazdaság? Marhára...akár csak a brazil...

Ezért remélem nem kaptál pénzt, bazdmeg...

ebella 2016.10.17. 17:54:32

@Frady Endre: Az Újpest meg hármat. Vagy inkább három aranyban volt benne.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.10.17. 21:23:30

@ebella: Mindegy! A lényeg, hogy hajrá Fradi! :)
süti beállítások módosítása