Marekblog

Marekblog

Kvótanépszavazás - a hideg polgárháború újabb csúcspontja

2016. október 03. - Alt Gr

Ha a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazást önmagában értelmezem, akkor nonszensz. Nincs semmi közjogi következménye és egy migránstól sem véd meg senkit. Ha az EU Magyarországra osztana kvóta alapján egy csomó szerencsétlen menekültet, akkor pártunk és kormányunk bármelyik pillanatban mondhatja, hogy srácok, én ezt nem csinálom, szopjátok ki a faszomat. Aztán indítsanak eljárást Strasbourgban, 5 év múlva talán elsőfokú ítélet is lesz. Az unióból meg amúgy bármikor ki lehet lépni, ha nem tetszik valami. Magyarország a saját jogán bármikor meg tudja őrizni a függetlenségét, nem kell ehhez megkérdezni az embereket.

Ez a referendum ugyanis egy hatalmas blöff. De miben áll a Habony Művek szélhámossága? Valójában mi lapul a bohózat mögött? Mi volt a célja ennek az egésznek?

Belpolitikai célok:

  • Orbán szondázhatta, hogy mekkora jelenleg az ellenzék támogatottsága és hogy áll a pártja jelenleg. A népszavazás tehát egy viszonylag drága közvélemény-kutatássá szelídült, amelyen keresztül lemérhető, hol tart az ország 2016 nyarán.
  • A népszavazás egyértelműen a migránsriogatás, mint kampánytéma tesztje volt. Ha elsöprő a győzelem (50% feletti az érvényes szavazatok aránya és azok több, mint 90%-a nem), akkor a menekültellenes hangulatkeltés tökéletesen működik, 2018-ban is bevetjük, mint kommunikációs atombombát. Ha nem jön össze az érvényesség, akkor viszont érdemes új kommunikációs fogás után nézni, mert az ostromlott vár hangulat, valamint a nemzethalál-vízió egy parlamenti győzelemhez már kevés.
  • A Fidesz nem hagyta pihenni a tábort a ciklus közepén sem, Kubatov megdolgoztatta az aktivistákat és a választókat egyaránt. Ez azért jó, mert elkészült a seregszemle, ki lesz bevethető 2 év múlva és ki nem. Továbbá folyamatos harci készültségben, edzetten kell tartani a pártot, hogy szükség esetén gördülékenyen csapjon le a gépezet.
  • Jah, és ne felejtsük el, Orbán akkor van igazán elemében, ha harcolhat valaki(k) ellen. Mi más kovácsolná össze annyira a szektát, mint a küzdelem Brüsszellel szemben?

Külpolitika célok:

  • Orbán célja az volt, hogy szerezzen népi felhatalmazást a politikájához. Hogy Brüsszelben mindenki lássa: ő a legitim magyar vezér, aki országa többségének álláspontját képviseli. Ha a mondandód mögötti fedezet egy fél ország, akkor az tud súlyt adni egy miniszterelnöknek.
  • Orbán szeretett volna erőt demonstrálni: lám-lám, még mindig ő Európa legerősebb vezetője. Lényegében egy nemzetközi PR-fejlesztés zajlott egosimogatással egybekötve.
  • A népszavazás kiváló fegyver Orbán kezében ahhoz, hogy egy anti-föderalista frontot hozzon össze Merkelék ellen. A referendum csak egy állomása volt egy hosszútávú stratégiának, melynek lényege az, hogy az Orbánhoz hasonló populisták vegyék át a hatalmat mindenhol Európában. Orbán elsőszámú érdeke ugyanis, hogy az illiberalizmust terjessze Európában, hiszen ha a magyar példa ragadós, akkor modellalkotó ország lettünk, aki nem csupán követi a trendeket, hanem diktálja is azokat...

Sajnos azonban a népszavazás nem jött  be. De mit is árulnak el a számok?

  • 3,2 millióan ikszelték be a nemeket. Ez most sok vagy kevés? A Fidesz a migránskérdésben megtartotta a 2014-es szavazóbázisát, de maga mellé tudott állítani sok Jobbikos és MSZP-s szavazót is. Messze nem annyit, mint szerette volna, de még így is épp elég sokat ahhoz, hogy ez siker legyen. Ha ezek a voksok átkonvertálhatók Fidesz-szimpátiára, akkor az azt jelenti, hogy Orbán Viktor schimán megnyeri a következő választásokat.
  • Habonyék ugyanakkor aggódhatnak a pesti és a nagyvárosi helyszínek miatt: ezeken a helyeken nagyon gyengén muzsikált a Fidesz. Valamit ki kell találni, mivel lehet a proli tömegembert elcsábítani szavazni.
  • 6.33% szavazott érvénytelenül. Szerintem ebben egyértelműen közrejátszik az MKKP kampánya, amelyik párt, ha semmi nem jön közbe, 2018-ban lazán bejuthat a Parlamentbe. Adott rengeteg csalódott, rendszerkritikus fiatal, akinek a kiábrándultsága (és a boldonos kedve) olyan mértékű, hogy kínjában egy viccpártra szavaz - mivel senkit sem talál, aki őt képviselné.

OK, hát ezt elkúrta a kormány. Nem kicsit, nagyon. De mi volt a baj?

  • Túltolták a kampányt. A kevesebb több lett volna. Imamalom-szerűen mantrázták a szlogeneket, mindent elárasztottak a plakátokkal, nagyon erőszakos és arcbamászó kommunikációt folytattak. Jobb ízléssel is le lehetett volna ezt vezényelni... Szinte érzem Finkelstein gondos alkotómunkáját ezen a médiagépezeten. :D
  • Nem vették komolyan az embereket. Azt hitték, hogy pár egyszerű üzenet átmegy és akkor elég is. Ilyen demagóg és suttyó kampányt nem mostanában láthattunk - a mai nap az egyik lokális mélypont volt a szabad választások történetében (tetőfokára hágott a hideg polgárháború). Lehet, hogy nem kéne gyereknek tekinteni a választókat?
  • Nem volt tétje a választásnak. A konzervatív-keresztény oldal (főlek a falvak népe) bekajálta a propagandát, őket sikeresen beparáztatta Habony. Ugyanakkor egy jelentős réteg (és ez nem feltétlenül egyezik a balliberális tömbbel) nem vette komolyan az egészet. Kockáztatni kellett volna és mondjuk egy olyan kérdéssel előállni, hogy "Támogatja-e Orbán Viktor menekültpolitikáját az Európai Unióban?". Ez már tiszta sor lett volna, csak hát úgy ítélték meg a kampányguruk, hogy ezzel nem lehet elég embert mozgósítani, ugyanakkor a kötelező kvóta elleni kiállás egyetlen EU-nak felmutatott középső újjá formálhatja a tömeget. Így már nem csupán a menekültekről szavazunk, hanem folytatjuk a szabadságharcos magyar hagyományokat, most épp Brüsszel elnyomása ellen.
  • Az MKKP sikeresen mobilizálta a pártpreferencia nélküli, rendszerkritikus, kiábrándult szavazókat. Ha minden érvénytelen szavazatot elkönyvelünk a Kétfarkú Kutyának, akkor 2018-ban jó esély van rá, hogy a Fidesz-KDNP, Jobbik és MSZP-DK mellett a 4. parlamenti párt az MKKP lesz. Persze pózolni a szavazólapokkal, azokat vagiságból Facebookon megosztani nem lehet, ha érvényes voksot ad le az ember. Kérdés, hogy a viccpárt - legalább egy ikszelés erejéig - tud-e visszafogott magatartást kiváltani a választókból.

Hát akkor összegezzünk. Mi ennek az egésznek a tanulsága?

  • A Fidesz annyira félt a népszavazásoktól, hogy 50%-osra emelte az érvényességi küszöböt, de így saját magát is megszopatta. 
  • Orbán Viktornak jó eséllyel van 3,2 millió szavazója, ez most kiderült. Ez azért nem rossz, bár többre számítottak. Ha ezt mind sikerül becsatornázni a Fidesz mögé 2016-ban, akkor abszolút nyerhető a választás.
  • Nem lehet azt a következtetést levonni, hogy Magyarország mégis európai, mégsem xenofób. Dehogynem. Egy szűk kisebbség simogatja csak a menekülteket, a nagy többség utálja őket, mint a szart. Csak nagyon sokan pontosan tudták, hogy csapda ez a népszavazás és inkább nem mentek el. Jobban idegesíti őket az egészségügy, az oktatás vagy épp a korrupció. Magyarul sokaknál erősebb volt a Fidesz-uralom iránti ellenszenv, mint az idegengyűlölet.
  • Orbán merészet húzott ezzel a népszavazással. Belpolitikailag nem vállalt nagy kockázatot (sikerként fogják kommunikálni a nemek győzelmét), de külpolitikailag október 3-án már egy gyengébb miniszterelnök fogja képviselni Magyarországot. Még akkor is, ha 3,2 millió nem van mögötte. Európában csak azt nézik, hogy képes volt-e érvényes és eredményes referendumot összehozni - és hát nem volt rá képes. Persze a lapok reakciói már előre betárazott vélemények voltak: ha történetesen összejött volna Orbánnak 4,1 millió nem, akkor is mindenki fikázná. Így viszont gúnyosan röhögnek rajta, hogy a lúzer csórikám mekkora bakot lőtt.

A népszavazás végül elbukott, TEHÁT a kormány alkotmányt módosít. Abszurdisztán továbbra sem okoz csalódást.

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr1411761809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-JzK- 2016.10.03. 22:11:44

A magyar demokrácia történetében még soha nem szavazott ennyi ember egy irányba. Ez tény. A ballib szeretné azt láttatni, hogy minden el nem menő, vagy érvénytelenül szavazó valójában az ő világrendjüket támogatja, vagyishogy buziházasságos-füstösseggnyaló-safespaces világot akar. Holott eleve a választópolgárok kb 40%-a SOHA semmilyen választáson nem vesz részt. Őket eleve ki is kéne vonni a képből. Így kb. kijön az, hogy a maradék kb 80-85%-a azt deklarálta, hogy nem akar ide kokerót. Persze a nem szavazók és érvényteül szavazók, meg akik elbohóckodták, ők se akarnak ide kokerókat, csak Orbánnak akartak odaszúrni.
Nem szeretni Orbánt nem bűn, aki viszont füstösökkel akarja feltölteni ezt a szerencsétlen országot, az egy hazaáruló mocsok.

Bogyó 2 2016.10.03. 22:50:10

@-JzK-: Ez egy gumicsont. Szó sincs füstösökkel való feltöltésről. Nézz körül, hány török, arab, kínai van most is az országban. 25 éve vannak menekülttáborok, volt itt afgán, délszláv, iraki, pakisztáni, afrikai eddig is, csak nem mosták velük a világot nem ismerő magyarjaink agyát nap mint nap. És Maris néni attól fél, hogy az ő kis házába a sparhelt mellé telepítenek be arabokat. Nevetséges, de mélységesen szomorú és elkeserítő, ahogy riogatják a tudatlan tömegeket, eszközként használva őket a saját hatalmi játszmájukhoz. Ha nem lett volna a tavalyi áradat, meg a médiahiszti, hanem az ország csak működik mint a többi uniós, észre sem vennéd az esetlegesen idetelepítetteket. Néha egy-egy riport a tv-ben, oszt ennyi. De ha nem így van, mesélj már a horvát meg a szlovén migránsvérengzésekről, ahol most is menetelnek bennünket kikerülve. Annyi baj van, mint amennyi bármelyik nagy tömegben menő tömeggel, akik éhesek, fáradtak, elégedetlenek, és sokszínűek. Vannak köztük bunkók meg normálisak. És ha ők hibáznak, akkor egyből világgá kürtölés, facebook-megosztás. Az itthoni szokásos, valójában ránk nézve sokkal veszélyesebb honi bűnözés meg természetes. Az egész migráns-ügy, gyakorlatilag egy szappanopera a híradóban.

-JzK- 2016.10.03. 23:01:50

@Bogyó 2:
Figyi, ez egy az egész nyugati világra kiterjedő kísérlet, amely az etnikailag európai, keresztény hátterű nemzetek kiirtását szolgálja. Menj el Párizsba: a Louvre-ban, vagy a Sacré Cœur-ben nigger a jegyszedő, a metrón meg nem is látni franciát. Kapcsold végig a brit tv-csatornákat: kb. harmincat kell kapcsolni, mire fehér embert látsz bemondóként. Londonban összefolyt a világ összes etnikai piszka. Berlin, Hamburg, Amszterdam, Brüsszel, dettó.

Ezt összemosni azzal, hogy pár száz, max pár ezer migráns mindig járt erre-arra, rohadt nagy csúsztatás.

Ez nem Orbánról szól, és még ha neki jót is tesz, akkor is sokkal többről szól ez: méghozzá arról, hogy ezt a szerencsétlen sokat szenvedett országot is elnyelje ez a multikulturális etnikai piszok. Őszintén: nem elég a nyakunkra ez a lassan egymillió cigány? Ebbe is majd beledöglik az ország.

Orbán már rég a föld alatt lesz, amikor a honvédő politikának köszönhetően a mi népünk még létezni fog, az angolok, németek, franciák helyén meg csak egy nagy etnikai moslék fog hömpölyögni. Aki nem szereti Orbánt, ne szeresse, mit bánom én: de ezek veszélyét elbagatellizálni felér egy hazaárulással.

Lehet, hogy Mari néni mellett Alsópiripócsapátin nem lesz konkrétan arab, nyilván a nagyvárosokban fognak összefolyni. És? Akkor máris rendben lesz? Biztos Mari néninek megnyugtató lesz a tudat, hogyha őt személy szerint az arabok nem (arra ott vannak a másfajta füstösök, a már lokális cigányok) rabolják ki, hanem csak a Pesten tanuló unokáját.

Ezek barbár vademberek, egy se kell ide. És ne mosd össze ezeket európai keresztény menekültekkel. A füstösök között kurvára nem ugyannyi a söpredék, mint a fehérek között, hanem sokszor annyi. És teljesen mindegy, hogy néger, arab, cigány, paki: mind összeférhetetlen az európai keresztény nemzetállamokkal.

Csurka Lajos (törölt) 2016.10.03. 23:46:41

Or@-JzK-: Orbán nem cigány!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.04. 00:11:10

@-JzK-: "Orbán már rég a föld alatt lesz, amikor a honvédő politikának köszönhetően a mi népünk még létezni fog"

:))

Nem akarok neki ilyen hirtelen halált. Nagyon dolgozik azon ez a hazaáruló, hogy tönkretegye az országot. Még nem teljesen sikerült neki.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.04. 00:13:06

"A népszavazás tehát egy viszonylag drága közvélemény-kutatássá szelídült,"

Ilyen szar minőség nem felel meg a közvéleménykutatások sztenderjének. Ezért egy forintot se fizetne senki, nemhogy húszmilliárdot.

Jakab.gipsz 2016.10.04. 01:01:04

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Ti vagytok a gyűlölködők, magyar ország nem gyűlöl senkit sem, még az össze-vissza hazudozókat sem. Hanem kineveti az okoskodó pojácákat, akik sehonnai bitang emberek, a keresztény ember magabiztos jóízű nevetésével, mert ti semmit sem értetek még el.Belőletek a sárga irigység beszél,alamuszi-sunyi,jött-mentek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.04. 01:38:29

@Jakab.gipsz: "magyar ország nem gyűlöl senkit sem, még az össze-vissza hazudozókat sem."

Igen, még az össze-vissza hazudozó orbánt sem. Legalábbis még nem mindenki. orbán viszont mindenkit gyűlöl, csak ez lehet az oka, hogy az a hazaáruló tönkreteszi az országot.

Exploiter 2016.10.04. 07:35:58

Orbán tényleg elbaszta, túl sokat akart és túl mélyre ment a kampányban.
De ettől orbán, ez az ember ilyen.
Fordítva is érdemes megnézni. Ha én indulni akarok a választáson és az orbán ellen határozom meg a bevándorlás politikámat, akkor tudhatom, hogy teljesen egyetért velem pár tízezer ember, továbbá van pár százezer, aki nem, viszont utálja eléggé a fideszt, hogy talán rám szavazzon.
Akárki akármit mond, migráns témával kampányolni a kormány ellen politikai öngyilkosság. Eddig is az volt, ezután főleg az lesz.
süti beállítások módosítása