Marekblog

Marekblog

Budapest Pride, avagy mire is kéne büszkének lennünk?

2013. július 04. - Alt Gr

Mindenféle hegyibeszéd előtt tisztázzunk pár dolgot jelen sorok írójával kapcsolatban: heteroszexuális férfinak vallom magam, kizárólag a nők vonzanak, katolikus keresztény a vallásom, hiszek a családban, a férfi és nő együttélésében és üdvös dolognak tartom a monogámiát. Viszont nem vagyok naiv, nem vagyok csökötten gondolkodó, begyöpösödött konzervatív, nem vagyok homofób sem. Tudom, hogy sok velünk élő tradíció elfojt bizonyos társadalmi-emberi tabukat, tudom, hogy mik a nyugati trendek és mi van ehhez képest Magyarországon és  van egy ideális elképzelésem a társadalomról és az ebben működő embereszményről, benne a férfi és nőideálról. Annyiban konzervatív vagyok, hogy szerintem a klasszikus apa-anya-gyerekek családmodell az egészséges, annyiban viszont liberális, hogy ha valakinek az jelent boldogságot, ha egy vele azonos neművel akar együtt élni, hivatalos keretek között, akkor ez elé nem gördítek akadályt. Ez legyen az alapvetés. Namost.

Nekem semmi bajom nincs a melegekkel, leszbikusokkal, transz vagy biszexuálisokkal. Nem gyűlölöm őket, nem tartom betegnek őket, nem hányok tőlük, nem megy le a közelükben a HP-m, nem vetek rájuk gyanús, méregető pillantásokat és még véletlenül sem ítélem el őket. Én hetero többséghez tartozom, tehát nyilván furcsának tűnik az ő szexualitásuk, de természetesnek tartom azt is, ha valaki történetesen meleg. Ahogy azt is, ha valaki pedofil, zoofil, nekrofil. A különbség pusztán annyi, hogy van egy határ, amit nem kéne átlépni. (Az előbb felsorolt három fília általában sérti az emberi ill. állati méltóságot, általában erőszakos, tehát semmiképp sem tudom támogatni és úgy ítélem meg, hogy az ilyen egyedeket el kell zárni a társadalomtól. Persze ez a kondíció sem betegség, csak egy egyedi pszichózis, melynek kialakulásának magyarázata nem rám, hanem egy szakemberre tartozik, ehhez nem értek.) Nem tudom, mennyiben befolyásolja egy ember szexualitásának kialakulását a körülötte lévő társadalom kultúrája, az elsődleges szocializáció során őt ért hatások, a nevelés lényege, de szerintem csak korlátozottan. Szerintem nem lehet  valakit heteronak vagy homonak nevelni, erre számtalan példa van, hogy aki másokhoz vonzódik, azt semmilyen agymosás sem tudja megváltoztatni.

Valamiért persze nem véletlen, hogy a többség az ellenkező nemet szereti. Ennek fényében tehát a melegek, stb. esetén egy létező kisebbségről beszélünk, legalábbis szexuális értelemben. (Ruhaviselet, szokások, emberi jellemzők esetén nem kísérelném meg őket kisebbségként elkülöníteni, a közvélekedésben - egyébként bántóan sztereotip módon -  "buzis" öltözködés például ugyanis  inkább az elnőiesedés jele, ami egy teljesen más folyamat.) Ilyetén módon, mivel kisebbségről van szó, megilletik őket bizonyos jogok. Bármennyire sem tartom normálisnak, ha ők házasodnak, el kell fogadnom. Legyen minden szabad, amíg más szabadságát, tulajdonát nem sérti vagy nem tesz benne kárt. Valahogy így van a klasszikus szöveg, ugye? Mitől lesz nekünk jobb, ha  betiltjuk, hogy ők ne házasodhassanak? Házasodjanak, mit bánom én. Legyen legális a melegházasság intézménye. Az, hogy gyereket fogadhassanak örökbe, nehéz kérdés. Az előzőek alapján triviális, hogy ezt is meg kellene engedni nekik, természetesen. Mégis mivel igazoljuk, hogy rosszabb szülők lehetnek, mint mások? Nincs erre tudományos és morális alapunk. A másik oldalról viszont meggyőződésem, hogy a hagyományos férfi-női alapon nyugvó család szolgálja legjobban a társadalom érdekeit, így lehet kinevelni olyan embereket, akik aztán szerintem az ideális társadalmat alkothatják. Én ebben hiszek. (Most hosszabban nem fejtegetném ezt.) Felmerülnek olyan kérdések bennem, hogy mi van akkor, ha egy meleg házaspár (fogadott) gyereke hetero? Hogy fogják őt nevelni? Csak pár alapvető dolgot gondolok végig, és már akkor is furcsa ez az egész. Nem irigyelném azt a gyereket, na. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy ha akarnak gyereket örökbe fogadni, akkor had tehessék meg. A szabadságért áldozatokat kell hozni, mese nincs.

Nekem tudjátok mivel van bajom? Ha valaki balfasz. Meleg vagy nem meleg, teljesen mindegy. Roppantul irritálnak az exhibicionista, kulturális szabadságharcot vívó, vérliberális magamutogató köcsögök. Akik arra verik a pöcsüket, ha látják, hogy lebomlik minden évezredes tradíció, ami az emberiséget idáig egyben tartotta. Ezek az emberek a haladás beteges megszállottjai, a progresszió hamis eszméje mögé bújva kényszeredetten akarnak egy jobb világot csinálni és a marha nagy szabadságvágyuktól átitatva pusztító gyűlölettel fordulnak minden felé, ami a régi. Ez egy komoly filozófiai vita lehetne, de szerintem ezek az emberek ártanak a társadalomnak hosszabb távon. Nem minden dolog rossz, ami régi és nem minden hagyományt kell elvetni. Vannak rossz konvenciók, vannak társadalmi tabuk, de ez már szociológia és szociopszichológia, más tészta. Vajon vannak olyan homók, akik csak pusztán szexuálisan homók, de kulturális értelemben nem? Vagy ez a két dolog együtt jár? A melegség valami különleges állapot, aminek természetes velejárója a haladó liberális attitűd? Hogy a picsába van ez?

A Budapest Pride egy ellentmondásos esemény számomra. Ugye ez a rendezvény elvileg egy kulturális fesztivál, ennek a kisebbségnek a fesztiválja, aminek csak egy része a mindenki által ismert felvonulás. Már a nevében is hordozza, a Meleg Büszkeség Menete. Hmm. Ízlelgessük kicsit ezt a kifejezést! Rendben van, vállalják, hogy melegek. De ha ez a világ legtermészetesebb dolga, mert ugyebár ebben már megegyeztünk, hogy az, akkor mégis miért kéne rá büszkének lenni? Nem inkább az az elismerés, ha valaki letett  valamit az asztalra, elért valamit az életben, van mögötte teljesítmény, vagy éppen egy köztiszteletben álló feddhetetlen jellem, de úgy általában a melegség miért eredmény? Qrvára nem az. De értem én, honnan fúj a szél, ez a rendezvény egy segélykiáltás, egy "bátor" kiállás és demonstráció, hogy kifejezzék igényüket, hogy nem akarnak jogfosztottságban élni. Ilyen értelemben el tudom fogadni az akciójukat. Még csatlakozok is hozzájuk hallgatólagosan. Na de azt az ízléstelen és provokatív parádét, amit ezek előadnak, azt minek lehet nevezni? Minden csoportnak megvannak a maga szélsőségei, őket is el kell viselni, de miért mennek házhoz lófaszért, miért vágják maguk alatt a fát? Nem azt akarják, hogy a többség elfogadja őket? Akkor mégis mire jó ez az otrombaság? Miért kell erősíteni a sztereotípiákat? Nem értem, mi értelme ennek.

A dologban persze a körítés a legviccesebb, ugyanis a Pride évről évre politikai esemény, mindenki viszonyul valahogy hozzá. A balliberálisok nyilván teljes mellszélességgel kiállnak a melegek mellett, mert azt hiszik, hogy ez a liberalizmusuk Csomolungmája és ezzel próbálnak kihasítani maguknak pár képkockát a Híradók közvetítéseiből. Persze van olyan is, aki komolyan gondolja, de ez az elhanyagolható kisebbség. A jobboldal kínos csendbe burkolózik, szégyenlősen félrenéz, mintha nem is létezne ez a rendezvény, a szélsőjobb meg természetesen nekimegy, mint Szent Pál az oláhoknak. Idén újdonság, hogy már cégek is részt vesznek a rendezvényen és ők is lobogtatják a szivárvány zászlót. Szép dolog ez a kiállás, de teljesen értelmetlen. És mi lesz akkor, ha megengedik a melegházasságot és az örökbe fogadást? Akkor mi ellen fognak küzdeni a kedves jogvédők és liberálisok? Meddig folytatódik a kultúrkampf? Akkor lesz igazi liberalizmus Magyarországon, ha egy meleg is ugyanúgy él, mint a többi ember és tényleg nem tekinti magát különlegesnek. Ott kezdődik az egyenlőség, amiről már oly' sok baloldali filozófus énekel évszázadok óta.

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr625391133

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.05. 11:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alt Gr 2013.07.05. 13:14:48

Annyival még kiegészíteném a posztot, hogy tényleg tök jó lenne, ha Pride egy ünnep lenne, a szabadság és egyenlőség fesztiválja és több százezren vennénk részt rajta. Adnám. Viszont 1: nevezzék át valami másra, mondjuk Az Egyenlőség Menetére vagy mit bánom én, 2: hagyják ki az egészből a giccsparádét és a provokációt. Cuki, ha a többség kiáll a melegekért és együtt vonul velük, viszont én jobban szeretném, ha nem ez lenne a hívószó, hanem az, hogy mindenki jöjjön, legyünk együtt és a tolerancia jegyében hirdessük, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk és hogy boldogság van. Amíg ez nem így lesz, addig ez a rendezvény nem az én rendezvényem és nem tudok vele közösséget vállalni.

is 2013.07.06. 15:19:23

"De ha ez a világ legtermészetesebb dolga, mert ugyebár ebben már megegyeztünk, hogy az, akkor mégis miért kéne rá büszkének lenni? "

De hát pont erről van szó, hogy ez MÉG nem a világ legtermészetesebb dolga! Ugrottál egy bakot itt logikailag. Neked lehet, hogy természetes, de a Föld összes emberének MÉG nem. Rengeteg ember azt mondja, hogy a melegek érjék be kevesebb joggal, szégyelljék magukat, titkolózzanak. Tipikus mondat: maradjanak a négy fal között -> Én mint hetero bátran megjelenhetek a párommal, kézen foghatom, puszit adhatok neki kamerák kereszttüzében, és mindenki pozitívan fog még ettől rám gondolni. Egy meleg ezt nehogy meg merészelje csinálni! Ez egy jog, egy napi kis semmiség, de ezt már rögtön, ma Magyarországon politikai pártok belenyilatkozzák a sajtóba.

A meleg büszkeség semmi más, mint az, hogy nem titkolózik, nem szégyelli magát, és kéri ugyanazokat a természetes jogokat, amik minden heterot megilletnek. Az örökbefogadás témában: ha én elveszek egy elvált valakit gyerekkel, és heterok vagyunk, akkor azt a gyereket nevemre vehetem, szülője lehetek, szülőként járhatok el. Ha melegek vagyunk, akkor nem vehetem a nevemre, nem lehetek a szülője, nem járhatok el szülőként.

@Alt Gr: Én úgy látom, hogy pont ez van. A giccsparádét, meg a provokációt azt szubjektíven te döntöd el. Ha valaki azt mondaná, hogy a templomi körmenet giccsparádé (ott is beöltöznek, meg kereszteket cipelnek, amin véres ember van felszögelve) és provokáció (olyan, tudományosan cáfolt szövegeket nyomnak, hogy értelmes embert az csak idegesíthet, ugye?), arra sem tudunk mást mondani, hogy de szubjektíven az rendben van. Neked szubjektíven kellene leülnöd, és megmondani, hogy miért is nem tudod elfogadni (nem, nem kell szeretni, az ateisták is elfogadják a körmenetet), hogy van ilyen is? Egyébként az a sokmillió ember, aki a tőlünk nyugatabbra lévő Gay Prideokon minden évben megjelenik, és végignézi az ugyanilyen meneteket, az szerinted beteg, ahogy Vona Gábor mondja?

Alt Gr 2013.07.06. 15:51:16

Egy egyházi rítust ne mossunk össze kamionok platóin technora vonagló arcokkal, mert nem egy kategória. Ettől függetlenül igazad van, egy kívülálló számára a Szent Jobb szakrális körbehurcolása fél városon legalább olyan ízléstelen, mint a Pride kamionos felvonulása. Arról lehetne vitatkozni, hogy melyik mennyit ér, de itt és most a lényeg az, hogy szerintem, ha célt akarnak elérni, akkor a felvonulásnak ezt a részét spórolják meg.
Nagyon sajnálom a tőlünk Nyugatabbra lakó embereket, hogy náluk ez az egész nem veri ki a biztosítékot. Betegnek nem tartom őket, sokkal inkább kulturálisan megvezetettnek.
Ami pedig a természetességet illeti: tudományos alapon mondtam, hogy ez természetes. És én el is fogadom annak. Nyilván sokan vannak, akik sajnos nem. Ezen viszont nem hinném, hogy a menet változtatna, sokkal inkább a nevelésben, az oktatásban, a kultúrában kell váltás, hogy az emberek végre természetesnek fogadják el ezt. A menet az összetartozás, szabadság és egyenlőség menete, ezt én is leírtam, és ha mentes lenne a melegség és stb. hirdetésétől, hanem csak úgy az egyenlőséget hordozná, mindennemű manír nélkül, akkor én lennék az első, aki a részvételre buzdítana. Amíg nincs így, addig - mint mondtam - nem érzem, hogy ott lenne a helyem.

Elanor_ 2013.07.06. 16:42:31

Csak a neveben "pride", aminek tortenelmi okai vannak.
Akit az irrital, h mire "buszkek", az kicsit el van tevedve.
Ugy remlik, mar jo par eve szo van rola, h ne "meleg buszkesegrol" beszeljunk a mediaban, hanem "meleg onerzet napja", vagy "meleg meltosag napja" legyen.
Olvass utana:
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.otkenyer.hu/m7-9-3.php

Óz, a nagy varázsló 2013.07.06. 17:34:22

"Budapest Pride, avagy mire is kéne büszkének lennünk?"

Hát az angoltudásodra pl. biztosan nem.

A pride szónak ugyanis van egy olyan jelentése is, hogy önérzet.

És itt eről van szó, nem meleg büszkeség, hanem meleg önérzet. Hogy ne kelljen szégyellniük magukat csak azért, mert buzik.

Büszkeségről szó sincs.

@is:
Igen, mindkettő provokáció az ép elme ellen.

Vajon engedélyeznék, hogy 2 napra zárják le a fél várost azért, mert valami hetero pride parádét akarsz, és a földalatti ne álljon meg 3,5 kilométeren át?

A rohadt nagy önérzettükkel kurvára nincsenek tekintettel másokra, akik mondjuk az útvonalukon laknak, és haza szeretnének jutni, mert pl. dolgoztak szombaton, és nem akarnak 3,5 km-t gyalogolni a 35 fokban, tűző napon.

Óz, a nagy varázsló 2013.07.06. 17:40:09

"Az előbb felsorolt három fília általában sérti az emberi ill. állati méltóságot, általában erőszakos, tehát semmiképp sem tudom támogatni és úgy ítélem meg, hogy az ilyen egyedeket el kell zárni a társadalomtól"

Hát épp ma írt az Index arról, hogy Németországban nyílt olyan állatkert, ahol nemcsak megnézni lehet az állatokat, hanem meg is lehet baszni őket.

velvet.hu/sztori/2013/07/06/allatbordelyokat_nyitottak_nemetorszagban/

Már csak egy lépés, és lassan olyan általnos iskolákat is nyitnak, ahol meg lehet baszni a gyerekeket, hogy a pedofiloknak is legyen már valami engedmény (mellesleg van, 1989 óta leszállították a szexuális beleegyezési korhatárt 14 évre, tehát a 14. születésnapján már bárkit megbaszhatsz, nem szólhat érte a rendőr; mert a 14 éves gyerek kurvára el tudja dönteni, hogy ez most mi. Szóval dolgozik erősen a pedofillobbi is, nem csak a buzilobbi. És le akarják vinni 12 évre).

Ami meg a nekrofilokat illeti, a halottaknak már nem mindegy, mi történik velük?

sanch.sanch 2013.07.06. 20:49:26

Igen. Azok akinek elveik vannak es ezért vesznek részt ezen, azok sem érzik, hogy ez pont a céljaik ellen való. Az ilyen események nem szolgálják az elfogadását. Egy szerethető buzi karakter egy sorozatban, egy filmeben. Egy meleg haver aki rosszul van az ilyen "karnevalokon" felvonuló bőr tangas magamutatoktol. Ezek valamennyit használnak az ügynek. De senki ne mondja nekem, hogy ebben nincs benne a polgárpukkasztas. Akinek mindegy, annak ettől lesz idegesítő. Legyen arra büszke az Isten fia, ha szorgalmas, kreatív, jo szülő vagy éppen haszon az ember társai szamara. Ennek a rendezvénynek a neve is pont olyan mint az üzenete. Jól el van baszva. Mert a homoszexualitásbol szexuális exhibicionizmust csinál. Pedig ez nem szexuális kérdés. Az ember, másnak es önmagának a méltóságát nem sértve azt szeret akit akar. A szeretet jo. De ezek a felvonulók nem hippik, akik a háború ellen, a szeretet címen vonulnak. Hanem a társadalom többsége szamara nehezen érthető szexuális orientaciojuk miatt "büszkén" vonul. Ez polgárpukkasztas. A terrorizmushoz tudnám hasonlítani. Amikor egy terrorista robbant a buszon, csak annak nem szolgál a tette amire hivatkozik igazoláskent. Nem nyer vele szabadságjogot elnyomott embertársaink, csak több rakétát lőnek ki rajuk. Jojo. Ez csúnya hasonlat volt. De személy szerint nekem ez is hasonlóan borzolja az agyam. A csendes, békés együttélés egyenes agu következménye lenne a szeles koru elfogadás. Csak így nem lehetne az utcára vonulni polgár pukkasztani...

sanch.sanch 2013.07.06. 21:00:24

@Alt Gr: nem akarlak piszkálni, de ha pont meleg vagy, akkor meg inkább azt tudom hozzáfűzni, hogy erről van szó. Ez nem lehet a felháborodás keltes helye, mert akkor pont a cél ellen tesz. Pont azoknak kellene a homlokahoz csapni, akinek jogaiért vonulnak. Szerintem...

Ejjnye Bejjnye 2013.07.06. 22:25:09

Gondolom a szabadság szép eszményét próbálta bemutatni az a két fiatal férfi, akit ma az Ötvös térnél láttunk a Hotel Intercontinental 7. emeletén. Ott, az ablakban gyakorolták - az utca közönségét vizslatva, hogy milyen hatást kelt, ha két férfitest összegabalyodik. Magyarán, jól seggbetoszták egymást. És eközben az utca közönségét nézegették.
Tényleg ez lenne a vágyott szabadság???

tejcsokoládé (törölt) 2013.07.06. 22:41:26

Szemely szerint kb az a kategoria vagyok, mint a posz iroja, csak noi kiadasban. Nem vagyok homofob, nem utalom oket, etc... De speciel az oktogonnal lakom ahol evente vegigvonulnak kamionokkal, fortelmes zenevel, egy szal tangaban, a segguket mutogatva, mintha egy porno film forgatasa lenne. Igen, gusztustalan. A heterok sem rohangalnak fehernemuben az andrassyn es nem nyaljak-faljak egymast nyilvanosan csak azert, hogy bizonyitsak ok heterok, es buszkek ra. Semmi bajom a melegekkel amig nem toljak az arcomba a melegsegukat a leheto leggusztustalanabb formaban.

Attilajukkaja 2013.07.06. 23:02:46

@Alt Gr:
Tobb kerdesedre valaszt talalsz a kovetkezo mai cikkben: index.hu/belfold/2013/07/06/stuart_milk/

@tejcsokoládé:
"A heterok sem rohangalnak fehernemuben az andrassyn es nem nyaljak-faljak egymast nyilvanosan"
Szarul erezned magad a rioi karnevalon, mert azon sok hetero riszal hianyos oltozekben hangos zene kisereteben egy heten keresztul!!!! :o))) A nyalas-falasrol pedig ne is beszeljunk.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.06. 23:52:55

A szivárványon túl mindenki más. Csak nem mindenki vonul fel emiatt:

copywrite.blog.hu/2013/07/06/meleg_felvonulas_833

hobby beton 2013.07.07. 01:59:42

tudnal ennel jobbat is kisbaratom, csak kar hogy ilyen ostoba vagy.

amugy pedig tessek szepen meggyonni amiket gondolatban es cselekedetbeen elkovettel.

szeresd felebaratodat kisfiam, mert az az ugynevezett josagos atyauristen ugy megbuntet te pondro hogy beszarsz.

hobby beton 2013.07.07. 02:00:48

ja es nincs igazad, tevedsz.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.07. 08:32:04

Valahol, valamikor a noi syavayati jogert kiallas valami hasonlo modon kezdodottt.

Lehet maga a nevvalasztas (buszkeseg) nem szerencses, de szuksg van arra, hogy elfogadjak ezt az emberek. A nonek se ment hamar.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.07. 08:33:22

@tejcsokoládé: mar nem. Budapest Parade viszont sokszor nem hogy tangas, de pucer noi felsotestes vonulas volt. Az Andrassyn.

ditta75 2013.07.07. 11:17:20

Te olvasod egyáltalán azt, amit írsz? Te, aki hosszú sorokon keresztül taglalod, mennyire fasza gyerek vagy, hogy kegyeskedsz nem köpni és hányni, ha meleget látsz, és ez mennyire természetes dolog, aztán két sorral lejjebb, és a kommentekben meg sajnálod azokat, akiknek nem fordul fel a gyomruk egy felvonulástól és a meleg pároktól. Milyen jogon ítélsz el ennyire embereket jó keresztény módon? És igen, nehogy véletlenül összemossuk a vallással a melegfelvonulást, de nyugodtan hasonlítsd a pedofilokhoz, a nekrofilokhoz őket...
A felvonulás provokáció, és teljesen érthető. Nem vagyok meleg, de megértem, hogy elegük van abból, hogy sokuknak végig kell hazudni egy életet a családjuknak, a barátaiknak, sokszor még maguknak is, mert ebben a csodálatos országban a férfiak 90%-a naponta élvez a leszbi pornóra, de ha a való életben lát meleg párt, akkor örülhetnek, ha nem verik meg őket. Ókor óta létező jelenségről van szó, ami az állatvilágban is megtalálható, tehát semmiképpen sem egy természetellenesnek nevezhető jelenség, ideje lenne már felnőni és nem fújjogni, ha egy meleg pár kézenfogva mer végigmenni az utcán. Ja és nem eljátszani a nagy megértőt a blogon, miközben nyilvánvalóan tele vagy előítélettel és undorral. Olvasgasd még csak a Bibliádat, hátha ír olyat, hogy szeresd a felebarátaidat, bár én ateista vagyok és kicsit unom már, hogy mindenki a kereszténység mögé bújik a hülyesége miatt.

Izo 2013.07.07. 13:23:54

Én ezzel a hozzáállással, hogy békén vagyok hagyva tökéletesen meg vagyok elégedve. Azt hiszem, ez az igazi liberalizmus.

"A melegség valami különleges állapot, aminek természetes velejárója a haladó liberális attitűd?"
Nem feltétlenül, csak tudod nem szívesen jár az ember olyan helyre, ahol nem látják szívesen. Olvass utána a meleg polgári kör sorsának.
Amúgy épp azért nem tudsz róluk, mert láthatatlanok.

A büszkeségről meg az jut eszembe, hogy az ember magyarságára büszkének lenni, éppen olyan értelmetlen, mint a melegségére, hiszen mindkettő csak a vak véletlen műve. Mégis - főleg a jobboldal - iszonyú büszke tud lenni rá. Ezt így akkor most hogy?

Alt Gr 2013.07.07. 13:25:28

@ditta75: Lehet nem volt túl szerencsés megemlíteni a pedofilokat, nekrofilokat, zoofilokat, mert félreérthetik, ahogy te is tetted. Nem hasonlítottam őket hozzájuk, csak példával illusztráltam, hogy ugyanolyan természetes az ő irányultságuk is, mint az enyém, a melegeké, és így tovább. Csak a különbség az, hogy őket ártalmasnak találom a társadalomra, a melegeket meg nem. Nem értem, mi ezzel a gond.
A kommentben pedig csak annyit írtam, hogy sajnálom azokat, akiknek a giccsparádé nem szúrja a szemét. De az idei Pride-on azt láttam, hogy alig volt ilyen megnyilvánulás, egyszerű embereket láttam, akik vonultak, semmi giccset és provokációt. Ez jó. Már csak azt szeretném, hogy nevezzék át az egészet Az Egyenlőség Menetére, és akkor én is ezer örömmel részt veszek rajta. Olvasd el, mit írok, én csupán azt szeretném, hogy a melegség, leszbiség, stb. ugyanolyan természetes legyen, mint a heteroszexualitás és ezt szerintem nem úgy lehet elérni, hogy kiállunk a melegek mögé sokan és támogatjuk őket, hanem pusztán annyit deklarálunk egy felvonuláson, hogy boldogság van, egyenlőek és szabadok vagyunk: melegek, nem melegek, vallásosak, nem vallásosak, magyarok, nem magyarok egyaránt... Mert amíg a melegek különbözőnek tekintik magukat, akiket tolerálni és elfogadni kell, addig nem lesz természetesnek melegnek lenni.
Természetesen ettől még az elfogadásért küzdeni kell, de szerintem ennek a módja - mint fentebb leírtam - a nevelésben rejlik. Arra kell nevelni a társadalmat, hogy egy meleg pár látványa ne okozzon megbotránkoztatást. Szerintem ebben egyetértünk.
Nem vagyok tele előítéletekkel és undorral, szerintem ezt már bizonyítottam... :) És nem bújtam a kereszténység mögé, csupán leírtam, hogy konzervatív emberként is ugyanúgy elfogadom a melegeket, mint a Pride résztvevői.

kelda888 2013.07.07. 14:46:25

@tejcsokoládé: de ne felejtsd el, hogy ha valaki hetero az elfogadott, ha valaki meleg az meg nem...ezért táncolnak tangában évente egyszer, ami lássuk be, elviselhető mennyiség ebből a dologból.
ne tekints úgy a melegekre, mintha ugyan olyan lenne a megítéltetésük, mint a heteroknak.
a másik meg...ha mindenki felvonulhat és tüntethet a politikai meggyőződése/természetvédelem/állatok jogai/saját etnikai kissebbsége mellett, akkor miért pont a saját szexualitásodat ne hozhasd nyilvánosságra? magányügy? akkor az is legyen magánügy, hogy kivel házasodsz össze és ne emiatt ne kapj esetleg munkát, mert lebuksz.
ui: a hetero párok és elég sok undorító dolgot szoktak művelni a buszokon :)

ditta75 2013.07.07. 15:43:21

"Roppantul irritálnak az exhibicionista, kulturális szabadságharcot vívó, vérliberális magamutogató köcsögök. Akik arra verik a pöcsüket, ha látják, hogy lebomlik minden évezredes tradíció, ami az emberiséget idáig egyben tartotta."
Itt például mi a fenéről beszélsz? Az tartotta egyben az emberiséget, hogy nem lehet vállalni a homoszexualitást? Arról meg, hogy hogyan vonulnak végig ezek az emberek az utcán: minden 3. lány olyan rövid szoknyában van, ami övnek is kevés lenne, és teljesen átlátszó, csipke felsőben, ami alól villog a melltartó (most ez a divat...) Ez miért is jobb, mint fehérneműben évente egyszer végigvonulni az utcán? Vagy a plakátokon fehérneműt reklámozó modellek a város közepén bugyiban-melltartóban? Az normális, azt nyilván nem látják a 8-10 éves gyerekek, meg hogy hogyan esik ki utána a férfiak szeme és ez nyilván nem hat majd az ő értékrendjükre... Ja, és ebből a mondatodból is csak úgy süt a szeretet...

"Felmerülnek olyan kérdések bennem, hogy mi van akkor, ha egy meleg házaspár (fogadott) gyereke hetero? Hogy fogják őt nevelni?"
Hogyan? Úristen, hogyan?! Hogyan nevel egy egyedülálló férfi egy lányt? Hogyan nevel egy vak felnőtt egy látó gyereket? Hogyan nevel egy hetero házaspár egy meleg gyereket? Melegre nevelték szerinted, vagy mi? Ha meleg házaspár nevel egy gyereket és az a gyerek heteroszexuális, akkor nem tudják melegre nevelni... Ahogy nem minden elvált szülő gyereke fog elválni, nem minden gyerek éli a szülő sorsát. Tudod, normális esetben a gyerek nem fogja végignézni, hogy mit csinál a két apukája a hálószobában, abba meg még szerintem senki nem halt bele, ha látott egy férfit házimunkát végezni, vagy hogy megölel egy másik férfit.
süti beállítások módosítása