Marekblog

Marekblog

Turing beájulna!

2014. június 09. - Alt Gr

Egy számítógép átment a Turing teszten (444.hu)

Valóban figyelemre méltó eredmény, azonban a cím és a felvezető szöveg nagyon is bulváros, szenzációhajhász és hatásvadász. Bár szerintem is komoly kihívás átmenni a Turing-teszten, és valóban áttörés történt, csakhogy ennek az áttörésnek a Skynet létrejöttéhez vajmi kevés köze lesz. Ironikus, hogy a teszt első (közismert) teljesítése pont a teszt hibás koncepcióját bizonyítja. Most már ugyanis teljesen nyilvánvaló, hogy a teszt teljesítése nem tekinthető az intelligencia meglétének, hiszen bár pazarul megkonstruált kis program adta ki magát 13 éves gyereknek, de attól még az egyáltalán nem intelligens, öntudata meg aztán pláne nincs. Az, hogy a készítők éveket foglalkoztak azzal, hogy kitaláljanak egy hihető karaktert, amivel átverik az embereket, még egyáltalán nem tekinthető intelligenciának, bár kétségkívül zseniális mérnöki megoldás, és azt hiszem, sokan utánozni is fogják a közeljövőben. 

Egyébként meglehetősen visszataszító az ún. progresszív, liberális újságírás beteges vonzódása a tudomány legújabb eredményei iránt. Ezek azok az emberek, akik lebontanak minden tabut, akik mindent kifiguráznak, akik előtt semmi sem szent, de a tudomány előtt leborulnak és a tudósoktól várják a megváltást. Nem is tudom, mi a cikibb: várni Xenu eljövetelét Tom Cruise-zal vagy látványosan recskázni, ha egy lépéssel közelebb került az emberiség a szingularitáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr326289585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása