Marekblog

Marekblog

Szilágyi Liliána esete a magyar sajtóval

2016. augusztus 12. - Alt Gr

Kirúgta edzőjét, kirúgta az apját

Aljas ez a cikk... Újságírótól alapból az objektivitást, pártatlanságot, szkepticizmust és az elemi kíváncsiságot várnánk el, ebben az írásban ennek azonban nyoma sincs. Sőt, a szerző manipulatív eszközökkel kifejezetten Liliána ellen hangolja az olvasókat, miközben a történet főszereplőjét meg sem szólaltatja, akinek így nemhogy a védekezésre, még csak az álláspontja kifejtésére sem ad lehetőséget. De ez még semmi. Ch. Gáll András teret ad az érthetően sértődött apuka azon "érvének", amely nem Csende Zsolt szakmai tudását, hanem személyét kérdőjelezi meg. "Nem rakott le semmit az asztalra, még csak papírja sincs, akkor mit akar ez a kókler?" - így dörög duettben a két ügyész a vádbeszéd ismertetésekor. Lehetséges, hogy Csende Zsolt ugatja a szakmát, de először is várjuk meg a munkájának az eredményét, aztán vitatkozzunk vele... egyébként meg, ha nem értünk egyet a módszereivel, akkor tessék vele szemben felsorolni a konkrét szakmai kifogásokat. Ez lenne a korrekt diskurzus, nemde? De ez még nem a vége! Úgy látszik, nagyon bepipulhatott Liliána korábbi menedzsmentje és nem riadnak vissza a legalattomosabb eszközöktől sem: konkrétan még a doppinggyanút is felveti a cikk, aminél köpedelmesebb, jellemtelenebb, övön alulibb támadás nem érhet nyilvánosan egy sportolót.
 
Én nem tudom, mi folyik a háttérben, de ez a történet bűzlik. Amolyan jó magyarosan. Nem tisztem védeni Szilágyi Liliánát, nem vagyok se a gyámja, se az ügyvédje. Lehetséges, hogy Liliána tényleg rossz úton halad, és el tudom azt is képzelni, hogy ő is sáros ebben a sztoriban, de ettől függetlenül erről a cikkről messziről érződik a bosszúszag. Felsejlik belőle a magyar sport belterjes, lápos-mocsaras urambátyám posványa csakúgy, mint a médiában üzengetés szép magyar hagyománya... A családi szennyest tényleg a sajtóban kellett kiteregetni? Nem tudjuk, Liliána valóban rászolgált-e a dorgálásra, de mindenesetre amit Szilágyi Zoltán a Magyar Időkben előad, az egy gyerekes, éretlen, sértettségtől csöpögő revansnak tűnik, és ha így van, akkor méltatlan támadás az őt elhagyó lánya felé. Gratulálok a Magyar Időknek, hogy fórumot biztosítottak mindehhez, de elsősorban a két úriembernek, akik a nyilvánosságot használták fel frusztráltságuk levezetéséhez. Ha valami, akkor ez valóban a magyar edzői társadalom (ön)szembeköpése.

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr9310407316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása