Marekblog

Marekblog

A híd túl messze van

2011. október 26. - Alt Gr

Az a nagy büdös helyzet, hogy ezzel a túlbonyolított adórendszerrel nem sok keresnivalónk van Európában. Akármit is gondoljunk a magyar kormány gazdaságpolitikájáról (vagy úgy általában a gazdaságpolitikáról), ennél az adórendszernél semmi sem taszítja jobban a befektetőt, és semmi sem ássa alá jobban az országba (és a kormányba) vetett bizalmat. Persze, hogy ezt a helyet a pénzemberek bottal sem piszkálják meg, sőt, letagadják azt is, hogy akár valaha is erre kacsintgattak. Senki sem vinne el egy körre egy büdös, koszos luvnyát, akinek tetvek ugrálnak a fanszőrzetéből. Matolcsyék minisztériuma pont ilyen: lassan tényleg azt a képet alakítja ki magáról, mint az egyszeri prosti, azaz "AIDS, tripper, szifilisz, Gyuri mindent hazavisz". És hát ez nem hiányzik a kutyának sem.

Én értem, hogy kellenek a bevételek, de azzal, hogy megsarcoljuk még a levegővételt is, nem lesz semmi sem jobb, sőt. Az ígért egyszerűsítés és bürokráciacsökkentés helyett van egy egykulcsosnak becézett, de kvázi kétkulcsos adórendszerünk és kismillió ágazati és egyéb adófajtánk. Mire megyünk azzal, ha széterőszakoljuk az adórendszert, gyakorlatilag aprópénzért? Innék egy akkora sört, ami ráfér erre az alátétre... Áhh, hagyjuk is, gyerekek, ezt most kell abbahagyni...

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr173332265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása