Marekblog

Marekblog

Távolodva a magyar valóságtól, avagy minek köszönhető a Loki sikere?

2009. augusztus 15. - Alt Gr

Az ember nem hisz a szemének: a Loki túlélte a nyarat, legrosszabb esetben is az Európa Liga főtábláján folytatja. Hoppácsak! Hogyan lehetséges ez, miközben klubcsapataink újabb és újabb mélységeket járnak be?

A trükk az egészben az, hogy megváltozott a BL-selejtezők rendszere, és az új szisztéma kedvez a kis országok bajnokcsapatainak. Ilyen egyszerű a dolog, megkönnyítették a Loki helyzetét, hozzá hasonló, vagy gyengébb ellenfelekkel hozták össze. (Persze a sorsoláson jóval erősebb riválisokat is kaphatott volna, ekkor azonban még Fortuna is a hajdúságiak mellé állt.) Az első körben vért izzadva sikerült kiverni a svéd bajnokot (pedig az idegenbeli 1-3 miatt már alapból nem érdemelte meg a továbbjutást a Debrecen), utána pedig két sima meccsen búcsúztatták a Levadia Tallint (ezt immár abszolút megérdemelten), a következő ellenfél pedig a bolgár Levszki Szófia lesz. Már csak azért is szorítunk a Lokiért, mert ha már idáig eljutott, akkor nehogy már az EL-csoportkörben verje agyon mindenki, hanem inkább a jóval patinásabb BL-ben legyen pofozózsák - ugyanis ne legyenek illúzióink, valószínűleg ez a sors vár a Debrecenre. (Minden negatív felhang ellenére én lennék a legboldogabb, ha sikerülne egy-egy bravúros x, neadjiste' győzelem.) Továbbá már csak azért is át kell valahogy verekednie magát a bolgárokon, mert kétmilliárd forint is jár a BL-szereplés mellé, ami nagyon jól jön egy olyan egyesületnek, amely új stadiont szeretne építeni, és esetleg a pályázathoz hiányzik a megfelelő mennyiségű alaptőke. 

Annak ellenére, hogy magyar viszonylatban remek, évek óta közel azonosan jó teljesítényt nyújtó csapat a DVSC, azt kell mondanom, még így sem való a Bajnokok Ligája főtáblájára, márpedig a srácok ambíciója nyilvánvalóan nem kisebb. Ha a tavalyig működő háromfordulós selejtezőben érte volna el mindezt a Loki, akkor megemelném a kalapom, de túl látványos ez a hirtelen fellendülés, hogy ne a szabályváltozásokhoz kössük. Ennek ellenére természetesen örülünk, hogy a magyar bajnok idáig jutott, és szurkolunk, hogy jusson el minél tovább. A határ a csillagos ég!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr601310643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása