Marekblog

Marekblog

Tíz kicsi indián

2009. február 27. - Alt Gr

Tegnap este fél szemmel néztem a Házon kívült, közben meg infós tanterveket nézegettem, de ez most ezen post tartalmát tekintve irreleváns. Naszóval. Csenyétén járt a stáb, a legszegényebb magyar faluban, ahol (javítsatok ki, ha nem) az egy főre jutó jövedelem a legkevesebb az országban. Áldatlan állapotok uralkodnak: a lakosság java cigány, a polgármester napokra beosztja a szociális segélyt és egyéb, az adófizetők pénzéből előteremtett juttatásokat, mert félő, hogy az ingyenélő romák egyszerre elverik a pénzt, és nem marad hónap végére, aztán jönnek kuncsorogni megint. Gyönyörű életkép.

Az iskolában megkérdezik, kinek van négynél több testvére. "Nekem kilenc van!" - szól közbe az egyik aranyos cigánykerek. "Nekem tíz van!" - replikázik a másik. A licit véget ért, ő nyert tíz testvérrel. Büszke is magára, gondolom én. Manapság látunk olyan magyar családot, ahol tíz testvér van?! Nem sűrűn. De ezzel még nincs is probléma, a sokgyerekes családmodell már nem menő, elég lenne három is. Vagy négy. Untig elég. 

Én kifejezetten szégyellem, hogy egy ilyen patinás, történelmileg jóval szebb sorsra érdemes ország, mint Magyarország mára Cigányország lett. Nem csoda, hogy lenéznek minket az osztrákok, de már lassan a csehek és a lengyelek is. Amink Trianon után maradt, ez a megcsonkított ország, az is ocsmány. A magyar vidék rohad, és lassan a cigányokkal lesz egyenlő. Igen, megcsináltuk!

És a végére még egy gondolat: Gyurcsány Ferenc és szánalmas bandája a liberális értelmiséggel együtt legyen szíves, ne védje a cigányokat. Minek tartunk fenn roma érdekképviselet, heh? Gyurcsányék is magyarok, az Isten szerelmére, és nem hiszem el, hogy ne lennének előítéleteik, hogy szívesen laknának Csenyétén (a szolgálati Audi gond nélkül felvinné őket Pestre), hogy rábíznák egy romára a családi költségvetést (jobbik esetben...). Ez egyszerűen képmutatás, teljesen nyilvánvaló hazugság. Azonban egyre már rá kellene ébredniük: a cigányok védésével csak a cigányokat tudják megnyerni, ez ma már csak a legliberálisabb magyarok számára menő, a többiek leginkább a szélsőjobbal értenek egyet. Azzal a kétségkívül egyszerű, ámbár elítélendő állásponttal, hogy "atomot a bestiáknak". 

Az meg a másik, hogy a liberalizmus mióta abban teljesedik ki, hogy védeni kell a melegek, nők és cigányok jogait? A liberalizmus ideje lejárt, már kiharcoltuk, vége, ende, konyec, fin. A politikai sokszínűség számára rossz, ámbár Magyarország számára kifejezetten jó dolog lenne, ha az SZDSZ nem jutna be a Parlamentbe. Én mindenesetre pezsgőt bontanék.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr85969073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása