Marekblog

Marekblog

Műköröm = NEM MENŐ

2013. szeptember 14. - Alt Gr

Egyik ismerősöm a kéken posztolt egy nagy tál pogácsát, alatta a dörgedelmes írás, miszerint az elkészült táp a tárgyiasult bizonyítéka a legenda hamisságának, élő cáfolata annak a közkeletű vélekedésnek, hogy márpedig műkörömmel nem lehet csinálni semmit, legfeljebb puncit vakarni, azt is csak óvatosan. Nos hát igen... Persze, lehet sütni a műkörömmel, kapálni, meg gépelni is... De minek? :D Teljesen felesleges dolog ilyet aggatni magunkra, ízlésesnek sem nevezném.  Engem irritál, személy szerint hatóságilag tiltanám. Egy fikarcnyit se lesz tőle szebb, kapósabb, elegánsabb az ember lánya (fia?!), ha hozzátold valami giccses műanyagot az ujja végéhez. Nem fog senki se előbb megdugni, ha van egy csilli-villi műkörmöd... Ugyanúgy a pasiknál: ha ipari nyomdagéppel baszatsz egy tetkót a hátadra, attól még nem lesz nagyobb a lőcs és kisebb a has, jába van... (Egyébként a tetoválás nem rossz dolog, de valljuk be, hasonlóan értelmetlen. Ha meg valaki eltúlozza és rommá varratja magát, az korántsem a keménység jele, hanem a szánalmas kivagyiságé és magamutogatásé.)

Ha valaki nagyon szereti ezeket a figurákat, kisvirágokat és a színkavalkádot, ne a komplett testét használja rajztáblának, hanem gyűjtsön kerámiafestményeket vagy pingáljon ablaküvegre, sokkal hasznosabb, tényleg. Persze gondolom hiába magyarázok én itt, mintha csak falra hányt borsó lenne... Miért ilyen fasz ez a Marek, tök cuki és menő a műköröm, tök jól néz ki, stb. Hát igen, vannak köztük egész pofás kis cirádák meg virágkavalkádok, a bolti baba ujjain jól is áll, de nem egy hús-vér emberén... Rozsomák is biztos nagyon élvezte, mikor méteres vasak álltak ki a kezéből a marha nagy izgalmi állapotában, akárhányszor rákezdett a pottyantós budiban egy laza rejsz-rojszra...

Igazából ez egy divat, sokan azt hiszik, ettől válnak teljessé, ettől lesznek igazi nők, csak ki akarják pipálni, hogy marha nagy hiúságukban felvághassanak vele, mintha csak a nők közötti vetélkedés egyfajta eszköze lenne, egy fegyvernem a sok közül. Ugyanolyan felesleges sikk ez, mint amikor valaki annyira agyonsminkeli és rúzsozza magát, hogy felismerhetetlen maszkká torzul az arca, és ki se lát a kétcentis vakolat mögül... Ráadásul természetellenes is, hiszen normális ember vágja a körmét, mert a nagy köröm zavarja a munkában, a társas érintkezésben meg úgy általában: minek hosszú, éles karmokat növeszteni, mikor nem vagyunk egymás szemét kikaparó macskák? Régen a primadonnák kiváltsága volt, sajnálatos, hogy manapság ennyire elterjedt, sőt, még jópáran maszekolnak is vele és mondjuk a fácsén kínálják fel a műkörömépítő (brrr...) szolgáltatásaikat. Miféle kamuszakma ez, mi a létjogosultsága? Aki ebben akarja kiélni a kreativitását, az meg inkább menjen el festőszakkörre, kiváló vázákat lehet mondjuk pingálni, amik levezetik a felesleges energiákat.

Mindent összevetve azt hiszem triviális, hogy ez az egész úgy faszság, ahogy van. Én inkább a természetességre szavazok, le az idióta műköröm hóborttal! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr815513153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása