Marekblog

Marekblog

Letették a lantot

2009. október 31. - Alt Gr

Illetve a nagy lófaszt. Elvették tőlük, és nekiadták a saját tehetségtelen gyerekeiknek, had zenéljenek kedvükre. Úgyis úgy játszanak majd, ahogy a szülők fütyülnek.

Azért nagyon csúnya véget ért ez a rádiófrekvencia-pályázat. Az ORTT politikai döntést hozott, működött az MSZP-Fidesz nagykoalíció, a két párt kiegyezett, aminek eredményeként jön egy inkább jobbos meg egy inkább balos nagy rádió is. (Valahogy úgy kell elképzelni, mintha a Sláger mondjuk jobbra, a Danubius meg balra húzott volna.) Persze nem lepődtem meg, hogy a kereskedelmi rádiózásban is felütötte ocsmány fejét a politika, a két nagy párt részéről ez teljesen logikus lépés volt.

Nem is igazán sírok a Slágerért meg a Danubiusért, csak azért mégis, micsoda dolog, hogy két bejáratott márkát, két finom rádiót csak így ki lehet penderíteni a prérire gombát szedni. Pártrádiónak már úgyis ott van a Lánchíd meg a Klubrádió (a Magyar Rádió az utóbbi időben örvendetesen függetlenítette magát a hatalomtól, Such György pazar munkát végzett), hát akkor meg mi a búbánatnak kellett beleszarni a levesbe?!

Az igazán bicskanyitagató a dologban a fideszes delegált, bizonyos Szalai Annamária beszólása, miszerint Majtényi Lászlónak időszerű volt a távozása. Hát a jó kur... nah, szóval azt, Pannika, már elnézést. Mindeközben a Fidesz részéről Szijjártó Péter "az újkori magyar médiatörténet legnagyobb csinált balhéjáról" beszél, ami igaz is egyébként, mert formailag minden törvényes és helyes volt, csakhát az a fránya etika, ugye, az nem stimmel. Az MSZP szintén védi a mundér becsületét, egyedül Vásárhelyi Mária mondta ki a nyilvánvalót: ezekkel az alkukkal a két nagy párt tudatosan bomlasztja a jogállamot, megcsúfolja a demokráciát. (Hozzátenném: ráadásul teljesen feleslegesen.) Az MSZP delegáltja szerint egyébként is a következő kurzusban meg fog szűnni a testület. (Nekem azért még ilyen döntések után is hiányozni fog, olyan szép - nyelvtanilag különösen fincsi - neve volt, hogyaszongya ORTT, azaz Országos Rádió és Televízió Testület. Nyami.)

Hát, kár értük. Annyit tudok tenni, hogy Iwiwen csatlakozok a "Vissza a Slágert és Danubiust" klubok valamelyikéhez, az ORTT-t meg elküldöm a jó büdös picsába. A helyzeten ez semmit sem változtat. Új rádiók jönnek, új időknek új slágereivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr901488588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása