Marekblog

Marekblog

Abszurdisztán, ahol élünk I.

2009. július 25. - Alt Gr

Szóval van itt egy új rovat a blogon, amit az az igény szült, hogy egy helyre összegyűjtsük azokat a dolgokat, amikről azt gondoljuk, hogy csak nálunk fordulhatnak elő, és amolyan hungarikumok a tekintetben, hogy magyarosan abszurdak, hovatovább szórakoztatóak is. A politikától azonban ezek a hírek sem függetlenek, ezért talán még nem késő, hogy MSZP-kormány alatt indítom be a rovatot, hiszen egyrészt az ország helyzetéért a szocikat lehet a legjobb szájízzel szidni ("hova jutott ez az ország?", "balkanizálódunk", "ez még mindig Kelet-Európa" stb.), másrészt mi magyarok hajlamosak vagyunk tendenciában látni mindent, és talán 7 év szoci kormányzás után most vagyunk az abszolút mélyponton. Ha ezek a hungarikumnak vélt, magyaros hülyeségek, abszurdok nem lennének, egy nemzeti önazonosságot, magyar identitást képző, ránk jellemző dolog tűnne el, ami hiányozna. Hogy régebben mi volt a helyzet, azt nem tudom, de mostanra teljesen anti-bezzegország lettünk. Egyszerűen megszoktuk, hogy itt minden szar és semminek sincs következménye, megszoktuk a felháborító és rosszabbnál rosszabb híreket, ezért bármilyen pozitív változás furcsának tűnne. (Szerintem még zsinórban 5 sikeres politikai kurzus és nagyhatalmi státusunk visszaszerzése sem lenne elég ahhoz, hogy ezt valahogy levetkőzzük.) Hogy ez a fajta magyar mentalitás mennyire egészséges vagy sem, azt nekem nem tisztem eldönteni, viszont én ezeken a dolgokon leginkább szórakozni szoktam, és várom az újabbnál újabb mélységeket. Ebből a szempontból most egy valóságos abszurd-konjunktúrát élünk, de lehet, hogy már csak egy gyenge évig élvezhetjük a bőséget, utána szerényebb terméssel kell beérnünk, úgyhogy ki kell használni ezt a kis időt. (De a konjunktúra után sem kell aggódni, majd mazsolázunk régebbről, van mit feleleveníteni!) Na de hagyjuk is a szószaporítást, beszéljenek helyettem a hírek.

  • Jókat röhögtem az Újpest és a Steaua párharcán. A magyar drukkerek vitték a jó hírünket keletre (mondjuk ez a jóval fejlettebb és kultúráltabb civilizációnak tekinthető Anglia szurkolóiról is elmondható), a románok meg egy számunkra vérlázító, valahol azonban mégis szellemes transzparenst feszítettek ki: "Meddig tartja egy magyar anya a szart magában? 9 hónapig." A második menetben pedig a Szusza Ferenc stadionba érkeztek a "román cigányok", meg is mutattuk nekik, milyen a magyar virtus! Persze a pályán nem sikerült, leszoptunk a cigányoktól csúnyán, hogy még jobban lehessen röhögni ezeken a szerencsétlen magyarokon. Mi inkább sírnánk, ha lehet. 
  • Ami itt mostanában a titkosszolgálatok körül folyik, az hihetetlenül kelet-európai, ennélfogva kötelező helyet szorítani neki ebben a rovatban. Ha csak a közelmúltat tekintjük, akkor elég felemlegetni az UD Zrt.-botrányt, az egész Európában körberöhögött (a nagy leves túlpartján viszont KGB-s múltja miatt kifejezetten ellenzett) Laborc Sándor kinevezését az NBH élére, vagy most legutóbb ezt abizonyítékhamisítós bomba-ügyet. Azelőtt Szilvásy volt, most Draskovics a fő terrorelhárító - nem kicsit lehetett ciki ekkorát hazudni a komplett magyar sajtónak, mindezt egy videófelvétellel alátámasztva. Persze tudjuk mi, honnan fúj a büdös: a cél az, hogy bebizonyosdjon, a magyar jobboldal terroristákkal kokettál, és csak az MSZP tudja megvédeni a demokráciát Budaházyéktől meg a Magyarok Nyilaitól. Lehet, hogy a tatárszentgyörgyi, nagycsécsi stb. cigánygyilkosságok mögött is a titkosszolgálatok állnak, én el tudom képzelni. Ha ez kiderülne, majdnem olyan durva lenne, mint amikor Hitler felgyújtatta a Reichstagot... Persze a legviccesebb a dologban az, hogy pont ők beszélnek pártállami módszerekről, meg Orbán Viktor diktatórikus törekvéseiről, miközben példátlan módon az ellenzék ellen használják a titkosszolgálatokat. Nyami, welcome to Hungary!
  • Az úgy nagyjából közkeletű, hogy a BKV-ellenőrök utolsó bunkó geciládák, és minden verést megérdemelnek, nem sajnáljuk őket, pusztuljon az összes. De azért ez kicsit erős, nem? És az milyen már, hogy mostanában kimondottan sikk lett nekimenni a buszsofőröknek? Hát lehet így viselkedni? Lecsavarlak bazmeg! Megkalapállak! :)
  • A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azon siránkozik, hogy miért kell a diploma megszerzéséhez nyelvvizsga. WTF? Ez most komoly? A magyar felsőoktatás színvonalát még ezzel is gyengítenék? 
  • A hét poénja: Pető Iván antiszemitának nevezte Retkes Attilát, az SZDSZ elnökét. Az SZDSZ elnökét, érted? :)

 

Egyelőre ennyit mára, amint összegyűlik egy újabb hírcsokor (elnézve a dolgokat, nem kell sok idő hozzá), mi is jelentkezni fogunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr451267160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása