Marekblog

Marekblog

Fasiszta állam Európa közepén? Ugyan már...

2013. november 01. - Alt Gr

http://nepszava.com/2011/05/uncategorized/bartus-laszlo-az-unio-elso-fasiszta-allama.html/comment-page-7#comments

Ilyen baromságot régen olvastam... 


Ez az írás egy nagyon gyenge kísérlet, hogy a tudatlanokat manipulálva összemossa a fasizmust a mai magyar ko
rmánypolitikával és görcsösen próbál párhuzamokat keresni a kettő között. Annyira lerágott csont ez a fasiszta-riogatás, ezzel már csak a gyurcsányista kisnyugdíjasokat lehet feltüzelni, akik majd a Klubrádió meg az ATV betelefonálós műsoraiban kiadhatják dühüket. Agymosás az egész, nem szabad bedőlni neki. (Ugyanez megy egyébként az Echo TV-ben, meg kisebb adagban a HírTV-ben, csak másik irányból.) Az meg mekkora nettó faszság már, hogy a fasizmus doktrínája teljes összhangban áll a katolikus egyház tanításaival...  Mivan? Aki az emberek tudatával akar sáfárkodni (mint a fasizmus is, ugyebár), az nem tűr meg egy olyan konkurenciát, mint a katolikus egyház... Az már más kérdés, hogy tényleg volt egy lateráni egyezmény az olaszoknál, de annak vajmi kevés köze van a 2010-es évek magyar valóságához... Arról meg már nem is beszélek, hogy Hitler saját vallást alapított és tűzzel-vassal írtotta a papokat...

Nem vagyok történész, de biztos vagyok benne, hogy pár óra guglizással rá lehet jönni a szerző összes csúsztatására és hazugságára. Hallottam már, hogy hogyan működnek ezek a szerkesztőségek, megrendelnek bizonyos hangulatkeltő cikkeket, aztán azokat engedik csak ki nyomtatásba. Ez pont egy ilyen publikáció, a ballib oldalon erre van igény, így manipulálják az embereket. Ha egy szakmai folyóiratban jelent volna meg, már rég szétszedték volna a történészek... Csak sajnos sokan vannak, akik beveszik ezt a marhaságot. Egyes részei igazak, de összességében humbug az egész.

Sajnos a mostani Orbán-kormány sok olyan intézkedést hozott, ami táptalajt ad az ilyen írásoknak, és az is tény, hogy a Fidesz egy vezérelvű párt. De a fasizmustól távol áll...

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr175609498

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.02. 15:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.11.04. 08:52:36

Szakadék felé vezető úton bekötött szemmel nem kéne éleslátónak kikiáltani magad.Röhög rajtad az ép elme akit párszor már megobiztatott az élő istene.

Gyingizik 2013.11.04. 10:03:35

Mit várunk a bartustól? Félőrült. Ő a ballib kurucinfo kiegészülve tóta w-vel, meg a szalámitolvajjal. Na, azt hogy is hívják?
süti beállítások módosítása