Marekblog

Marekblog

Cristofel, a nép új hőse?

2011. október 24. - Alt Gr

Nem kenyerem valóságshow-k idióta szereplőiről írogatni, de csakúgy, mint legutóbb Alekosz esetében, most is kivételt teszek - ez a jól érezhető Cristofel-láz ugyanis kezd jelenséggé nőni. Egy nagyon aggasztó társadalmi jelenségé, amelynek magunkon érezhetjük a tüneteit.

Nem sok adást láttam a VV5-ből, de amiket a Velvet szokott posztolni, azokból tökéletesen kiviláglik a magát kubai macsónak nevező wannabe gyökér karaktere. És azt kell mondanom, hogy a mai fiatalságból egy elég jelentős osztályt lefed ez a karakter, ugyanis jómagam is nem egy Cristofelhez hasonló figurát ismerek. Ez a szépfiús, laza, minden lében kanál, ugyanakkor végtelenül öntelt, nagyképű és rettentően buta figura nagyon tipikus manapság. Sok ilyen feltűnési viszketegségben szenvedő, ugyanakkor sárga bögre egyszerűségű véglény mászkál az utcákon, és én megrökönyödök azon, hogy valaki őt az élet császárának, istenkirálynak és úgy általában, követendő és tiszteletben álló mintapéldának tartja.

Annyiban jogos a dolog, hogy a VV5 - egyébként roppant gyenge, színtelen-szagtalan, unalmas - mezőnyéből talán ez a Cristofel gyerek volt legizgalmasabb és legszórakoztatóbb pofa. Körülötte mindig ment a show, ő mindig fújta az ökörségeit (ha már itt tartunk: szerintem magára valamit is adó, jóérzésű nőnek nem jött be az erőltetett macsóskodás - de legalább vicces volt, hogy ő tényleg azt hiszi, hogy kubai vér csörgedezik az ereiben), és többször vette elő 1 hónap alatt kamera előtt a brét, mint Choky Ice egy egyszerű munkás hétköznapon, pedig. Mitagadás, én is bánom, hogy kiesett, mert így még érdektelenebb lesz ez az így is jellegtelen műsor (és még mielőtt valaki borprédikálással vádolna, nem a farokmutogatásai és a szexjelenetek fognak hiányozni, sőt), de attól függetlenül örülök, hogy a magyar nép úgy döntött, hogy ilyen gyökereknek nem szavazunk bizalmat. (Még mielőtt az összeesküvés-elméletek rajongói nekemesnének: nem, nem volt csalás, és nem, nem volt megírva a forgatókönyv. Tényleg ilyen egyszerű az élet szerintetek? Egyébként is, az RTL-nek érdeke lenne a VV5 egyik legizgalmasabb figuráját kitenni a műsorból?)

Az elején viszont azt írtam, hogy aggasztó ez a jelenség, akkor most mi van? Hülye ez a Marek gyerek, hogy két bekezdés távolságra homlokegyenest ellenkező dolgokat ír, megerőszakolva a saját gondolatmenetét? Nem kérem, feloldom a paradoxont: arról van szó, hogy én azt tartom gáznak, hogy van egy sajnos nem is annyira kicsi kisebbség, aki komolyan siratja ez a puncihuszár wannabe-alfahím übermacsó hülyegyereket. Akiknek tényleg hiányozni fog, hogy már nem lesz egy ennyire menő (!) és jófej (!) srác a villában. Na az a ciki, hogy ez a szerencsétlen a példaképe sok fiatalnak Magyarországon. 

Hát, nekik elmondom, hogy ő kurvára nem példakép. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy az arconpörgés meg a japánkodás megy neki, de valójában egy agresszív és primitív fickó, pont úgy, ahogy Alekosz is az volt, aki a VV4 vége után exponenciálisan vesztett népszerűségéből, és csak azért fogunk emlékezni rá, mert ezzel a képpel beírta magát a magyar humortörténetbe szvsz. Szóval nagy népi hős és kubai macsó helyett Cristofel csak egy jópofizó wannabe, aki emberi minőségben és valódi teljesítményben a kanyarban sincs az igazi nagy ikonokhoz képest, mint pl. Roger Federer vagy éppen Steve Jobs (esetleg Dennis Ritchie, valaki? :D). De sebaj, legalább Cristofel pöcsöt gipszbe öntős (sokak számára földön hengergőzve röhögős, szerintem inkább szánalmas) jelenete után legalább egy kicsit pontosíthatjuk a négyjegyű függvénytáblát: az egyszerűség mértékegysége többé nem a faék, és ezt a kubai macsónak köszönhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr443327055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása