Marekblog

Marekblog

A Raikönnen-kérdés

2009. július 08. - Alt Gr

Minden sportágnak megvan a maga szupertehetséges szupersztárja, a legnagyobb és legsikeresebb név, amit az adott sportág kitermelt magának. Ilyen a teniszben Roger Federer, ilyen a golfban Tiger Woods, ilyen a dartsban Phil Taylor, ilyen a Moto GP-ben Valentino Rossi, ilyen a ralliban Sebastian Loeb, ilyen az úszásban Michael Phelps, ilyen a biciklizésben Lance Armstrong, ilyen volt a kosárlabdában Michael Jordan, és bizony ilyen volt a Forma 1-ben Michael Schumacher. (Ugye mennyi Májkül van a listán, heh?)

Jelen poszt apropója azonban nem a fenti személyek, hanem Kimi Raikönnen. Őt igazolták 2007-ben Schumacher helyére, úgy tűnt, hogy a mezőnyben ő a legjobb, leggyorsabb, legprofibb pilóta, csak végre alá kell tenni a kasznit. Kicsit nyögvenyelősen, roppant izgalmas hajrá után, de meglett a világbajnoki cím a finnek, mitagadás, járt neki. Nekem mindig szimpatikus volt Raikönnen, csipáztam nagyon a srácot, de hiába kapott pénzt, paripát, fegyvert, nem tudott élni vele. Félreértés ne essék: néha elképesztő dolgokat tudott kihozni a kocsiból, nagyon gyors tudott lenni, de egyrészt hiányzott nála a kiegyensúlyozott jó teljesítmény, másrészt bravúrokat sem nagyon láttunk tőle. A balszerencse is kerülgette, de a pocsék tavalyi szezonját nem lehet erre fogni: Massa össze-vissza verte, ahol tudta. Márpedig az igazi bajnokok jellemzője szerintem pont a fenti kettő tulajdonság. 

Nagy tehetség Raikönnen, képes zseniális dolgokra, de sosem lesz belőle Schumacher, Senna, vagy akár Mika Hakkinen. És az a nagy baj a Forma-1-ben, hogy jelen pillanatban nincs senki, akiben legalább egy kicsi Schumacher lenne. Minden reményem Vettelben van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr201235398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása