Marekblog

Marekblog

Ősz = MENŐ

2011. október 15. - Alt Gr

 

"Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.

Biztos leírtam már ezen sorok hasábjain, de sosem lehet megunni: szeretem az őszt. Mi több: imádom! Jobban szeretem, mint Micimackó a mézet, mint Cartman a sajtburgert, vagy mint Gyurcsány Ferenc a saját kirakatperét (és még lehetne sorolni). És ami még ennél is jobb, hogy meg is tudom magyarázni, hogy miért. Sőt, igazából azt nem értem, hogy mit nem lehet szeretni benne? Ekkor történnek a legjobb dolgok az évben: ekkor van a születésnapom, a névnapom, az évfordulóm a barátnőmmel, ekkor van 'szentmiklósi búcsú... :D Na de most tényleg: elkezdődik a suli/egyetem (az őszi szemeszter sokkal jobb, ilyenkor hirdetik meg a legjobb difftárgyakat), beindul az őszi parlamenti ülésszak (ilyenkor fogadják el a legsúlyosabb törvénypakkokat, az adójogszabályokat meg a költségvetést), elkezdődik a visszaszámlálás és a centi vágása karácsonyig (már októberben), ilyenkor történik meg a termények betakarítása, ilyenkor aratjuk le az év munkájának gyümölcsét (októberben még lehet grillezni az udvaron friss gesztenyét, nyami), ilyenkor jelenik meg a videójátékoknál az erre az évre szánt húzónevek többsége (ilyenkor jönnek ki az év legjobban várt filmjei is), és úgy általában, ősszel történik minden fontos dolog a világban, mert általában erre az időszakra időzíti mindenki a nagy bejelentéseit, konferenciáit, tárgyalásait. Egyszóval az ősz menő.

Persze én az egésznek a hangulatát szeretem a legjobban. A szeptembert, amikor még küzd a nyár az ősszel, de évről-évre újra és újra elbukik, a szarvasbőgéstől hangos, párás éjszakákat, a hosszúra nyúló vénasszonyok nyarát, amikor porzik az őszi vetés, mert kellemes nyárvégi langymeleg van hetekig, az októbert, amikor már csíp a reggel és arcunkig ereszkedik a monumentális ködfüggöny, amikor szűrt napfényben pompáznak a zöld-barna-vörös-sárga színtartomány tetszőleges kombinációiban a fák, amikor kezdenek hullani a levelek és kialakul a tél óta nem látott avarréteg az erdők alján, és a novembert, amikor is Halottak Napján kimegyünk a temetőbe szeretteink sírjához, amikor már a növények levetették nyári takarójukat és kopaszon próbálják átvészelni a téli hónapokat, amikor a szegényebbek az erdőre járnak némi tüzelőért, a tehetősebbek pedig a monitor előtt szürcsölgetik forró kakaójukat...

 

Ősszel egy csomó jó programot lehet csinálni: a idő ideális biciklis- vagy gyalogtúrák szervezéséhez, kirándulásokhoz; még bőven lehet bográcsozni a szabadban; lehet a családdal kollektíven szüretelni vagy kalákában hasított fát hordani; be lehet járni az elsősök Analízis előadásaira és felsőbbévesként hátradőlni az októberi első ZH-k idején; és nem utolsó sorban a nyári pihenés után újult erővel, 100%-os HP-val lehet nekivágni a tanulásnak/munkának...

Mint látjátok, úgy érvelek az ősz mellett, mintha pisztolyt szorítanának a halántékomhoz, miközben írom ezeket a sorokat. Pedig erről szó sincs, egyszerűen csak osztozni akarok ebben az élvezetben mindenkivel, az a vágyam, hogy közösen éltessük ezt a gyönyörű évszakot. Legyek menthetetlen romantikus vagy ősz-fetisiszta barom, nekem akkor is ez az év legszebb időszaka.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr413304839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása