Marekblog

Marekblog

Kinek szurkoljunk idén?

2009. augusztus 15. - Alt Gr

A fanatikus drukkerek, a hardcore focirajongók most nyilván keresztre feszítenének, hogy egyáltalán ezt az arcátlan kérdést fel merem tenni magamnak. Bár a tízmilló szövetségi kapitány és futballszakértő országában meglepő, de nekem nincs csapatom. What a shame. Tavaly egyértelmű volt, hogy a Barcelonának drukkoljak: zseniális csapat, szép játék, jó eredmények. Az angoloknál sokáig a Liverpool bajnoki győzelméért szorítottam, de miután ez lehetetlenné vált, egyértelműen a MU sikerében bíztam. Azt sem hallgathatom el, hogy a BL-döntőben Guardiola és Ferguson végső sikerének is örültem volna, korábban leírtam, miért. A német és olasz bajnoksággal nem igazán foglalkoztam, de mind a Wolfsburg, mind az Inter abszolút megérdemelte a bajnoki címet. Ugyan Mourinhoék csúnyán elvéreztek a nemzetközi porondon, de az olasz pontversenyben nem volt ellenfél. Na, ehhez képest nézzük meg, hogyan állunk az idei szezon előtt.

Premier League: A szezont előtt azt mondom, hogy a Manchester Unitednek fogok szurkolni, méghozzá kizárólag Sir Alex Ferguson személye és a Chelsea utálata miatt. Ferguson már nem sokáig lesz edző a MU-nál, de ha már beérték a bajnoki címek számában a Liverpoolt, akkor előzzék is meg, továbbá csinálják meg azt, amit még senki a Premier League történetében: nyerjék meg zsinórban négyszer a bajnokságot. A baj csak az, hogy a Chelsea-n kívül mindenkinek a kerete gyengült, ráadásul a Manchestert elhagyta Tévez és C. Ronaldo is, ami azért így együtt nagy érvágás. Az Arsenalból elhúzott Adebayor és Kolo Touré, új szerzemény pedig nem sok van, habár Wenger biztos tudja, mit csinál. A Liverpoolt szerintem hatalmas veszteség érte Xabi Alonso távozása miatt, bár Benítez nem nagyon aggódik (sőt, lehet, hogy bekerülhet a kezdőbe Németh Krisztián és Gulácsi Péter is!). A Carlo Ancelotti vezetése alatt felálló Chelsea idén egyértelműen a legerősebb angol csapatnak tűnik, egy szót sem szólhatnék, ha ők nyernének idén, megérdemelnék, kijár nekik már a siker. De hát azért mégis anti-Chelsea fan vagyok, szóval valahogy ismét meg kell állítani a kékeket, és ez remélhetőleg Fergusonéknak fog sikerülni.

La Liga: a spanyol első osztály idén szerintem a Real és a Barca vetélkedéséről fog szólni. Utóbbi a kerete alapján messze a legacélosabb a nemzetközi mezőnyben, tényleg igazi királyi gárda, csak az a kérdés, hogy Pellegrini képes-e ütőképes csapatot faragni belőlük. Nem nagyon örültem, hogy a Barca elcserélte Eto'o-t Ibrahimovicra, de kíváncsian várom, hogy vele mire képesek a katalánok. Még nem döntöttem el, hogy a fenti két csapat közül kinek drukkoljak, de lehet az Eto'o-s ősbűn miatt a Realt fogom választani.

Serie A: Az olasz bajnokság egyre gyengébb, hiányoznak a nagy nevek. Így nemzetközi szinten nem lehet eredményt elérni, ami az olasz futball (további) süllyedését fogja eredményezni, ami ugyebár nagyon nem lenne jó. Továbbra is a Mourinho vezette Inter tűnik a legesélyesebbnek az olasz bajnoki címre, ám ne felejtsük el, hogy a szezon előtti Szuperkupa meccsen csúnyán leszoptak a Laziotól. A Juventus és az AC Milan meglepetést okozhat, de valahogy egyik sem szimpatikus nekem túlságosan. Tavaly egyértelmű volt, hogy Mourinho miatt az Internek fogok szurkolni, lehet idén is ez lesz - mindenesetre remélem, hogy a nemzetközi színtéren nem fognak hamar elvérezni az olasz klubok.

Bundesliga: Ööö... nagyjából leszarom, Dárdai miatt hajrá Hertha!

NB I: Jelenleg úgy tűnik, hogy az idei bajnokságot a Loki és a Vidi párharca fogja jellemezni, ami egyébként igazi vidéki ki-ki meccs lesz. A Debrecen és a Mezey György tudatos szakmai munkája mellett egyre fejlődő Fehérvár egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, de az Újpest vagy a legjobbjaitól önkényesen megfosztott Győr továbbra is odaérhet a mezőny elejére. A tavaly bronzérmes Haladás idén meglehetősen gyengének tűnik (maga Csertői Aurél edző mondta, hogy szerinte NB II-es szintű a csapat), de a frissen feljutott Fradi sem kezdett túl acélosan. A Pápa szerintem tuti kieső, remélem nem a nagy szarban lévő Diósgyőr, vagy a szintén nyugtalanító anyagi hátterű Vasas lesz a társa ebben, mert ezek legalább önálló karakterrel rendelkező klubok, nem úgy mint az egyébként középmezőnyben gyökeret vert Paks vagy a Kecskemét, a Nyíregyházáról nem is beszélve. A Honvéd idén sem tör túl nagy babérokra (tegyük hozzá gyorsan: nem is jutna neki), az MTK meg csak kibekkeli ezt a szezont is valahogy. Kiről nem írtam még? A Kaposvár és a ZTE képes kiugró teljesítményekre, de messze vannak a bajnoki dobogótól. Hát, jelenleg ezek a meglátásaim, de akármi is lesz, idén a Videotonnak szurkolok.

Nemzetközi színtér: Hát igen, ez a legnehezebb kérdés... Az olasz csapatoknak mindenképpen (persze ez is ellenfélfüggő), nomeg egy Real Madrid-Chelsea döntőnek, ahol C. Ronaldoék nyernének. Persze akkor sem lennék boldogtalan, ha a Barca megvédené a címét, de hát már korábban leírtam, hogy ez miért kizárt. Nyilván szurkolunk majd a magyaroknak is, legelőször is a Debrecennek, utána meg a légiósokat alkalmazó csapatoknak. Ha időközben másnak is szurkolnék, és fontosnak tartom leírni, akkor a blogon mindenképp hangot fogok adni ennek.

Addig is: hajrá Magyarország, hajrá magyarok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr581310637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása