Marekblog

Marekblog

Nem vénnek való vidék

2009. február 16. - Alt Gr

Sokszor ihlettel (és nem kevés dühvel) telve felkapom a virtuális tollat, hogy most aztán olyan szűzhártyaszaggató, überrasszista bejegyzést írok, hogy ihaj, de általában azzal a lendülettel vissza is vágom a pennámat a tintába. Azt mondogatom magamban, túl nagy falat ez nekem, túl komplex a probléma, a megoldás pedig nem az én reszortom, nem értek hozzá, ráadásul egy korombeli srácnak nem ilyen ügyekben kellene turkálnia, hanem khm... szóval ott, ahova a nap is ritkán süt be. :) De mivel sajnos nem tudok a tegnap éjjeli flörtölésemről vagy éppen a mai edzőmeccsünkről beszélni (nehéz is lenne, mivel csapatban nem szoktam sportolni, nővel meg végképp nem voltam tegnap), így inkább az MKB-Veszprém csodálatos győzelmének emocionális töltetéből merítkezve csak cigányozok egy ízeset. Nem azért, mert személyes vesszőparipám a kérdés, vagy mert én egy súlyosan kirekesztő, rasszista disznó vagyok,  hanem mert az ember lassan a saját bőrén érzi az országban uralkodó anarchiát. És ha ez a bevallottan népnevelő célzatú írás csak egy embert gondolkodtat el, már megérte.

Notehát. Honnan is essünk neki a témának? Talán kezdjük a kályhánál, ahogy volt igazgatóm szokta volt mondani. Kik is a cigányok? Mit kell róluk tudni? Honnan jöttek, hova tartanak? Kiegyensúlyozott-e a szexuális életük? Ésatöbbi.

Dinnyét!

A cigányok Indiából indultak hódító útjukra. (Ezért van az a látszólagos optikai  csalódás, hogy ha az ember leszáll a vonatról Mátészalkán, azt hiszi, Indiában van.) Szerte Európában letelepedtek, de önálló országot sosem alkodtak, szétszórodva élnek a mai napig. A többségi társadalom nyelvét is mindig felvették, a saját nyelvük megőrzése mellett nyilván. (Sosem integrálódtak be egyik néphez sem.) Magyarországon hagyományos mesterségeik voltak a szórakoztatás (zenélés), kereskedés, jóslás, kuruzslás, de kézműves munkákat is végeztek (pl. teknővályás). Jellemzően karavánokba tömörülve, 20-30-an vándoroltak az országban, családostul-mindenestül, tokkal-vonóval.

Mégis, szinte közhely velük kapcsolatban, hogy ravasz, sunyi alakok voltak, akikkel jobb volt vigyázni, mert hamar lóvá tehették az embert. Az sem véletlen, hogy a magyar nyelvben megmaradt a cigánymunka kifejezés, ami gyakorlatilag a kontár, hanyag, igénytelen munkát jelenti. A cigányok irodalmi megjelenítése is mindig hemzsegett a fent említett toposzoktól. Hogy ez genetikailag beléjük lett kódolva, vagy csupán a történelem alakította ezt ki, én nem tudom, de bevallom őszintén, nem is érdekel. Ez általánosító, és súlyosan kirekesztő álláspont, tudom jól. :) Egyébként nem azt mondom, hogy velejéig gonosz, megátalkodott bűnöző az összes, de azért nem árt tartani a két lépés távolságot. Nyilván akkor is és most is voltak/vannak becsületes, rendes, törvénytisztelő cigány emberek, de mégis, ez a sokszáz éves tapasztalat.

További jellemzőik, hogy van egy hatalmas, szegényebb rétegük, meg van egy viszonylag csekély, ám annál vagyonosabb vezetésük, ami viszont már szinte fényűző gazdagságban él (lásd Győzike, Fábry Lakatos Vendel bácsija, vagy bármely más random vajda). Ragaszkodnak a tradícióikhoz, hatalmas náluk a családi összetartás, a vajda parancsát véresen komolyan veszik. Azaz, a saját mikrotársadalmukon belül teljes a rend és a harmónia. Ellenségüket általában jelentős túlerővel győzik le, ha szükséges, a közeli és távoli rokonok is segítenek. Ezért van az, hogy pillanatok alatt huszan-harmincan képesek erőt demonstrálni.

Boldogok a szegények, hisz övék a magyarok országa

A cigánysággal mégis mindezek ellenére több száz évig képesek voltunk együttélni békességben. A hagyományos szakmáik kiveszése után sem kellett aggódniuk, a szocializmus alatt mindenkinek jutott némi meló. Csakhogy jött a rendszerváltás. A semmire épült magyar nehézipar megszűnt létezni, és a szintén mesterségesen generált keresletet kiszolgáló háztáji gazdaságok, továbbá a TSZ-ek is feleslegessé váltak. Cigányok (és magyarok!) ezrei találták magukat hirtelen munka nélkül. Sebaj, van nekünk egy nagyvonaló szociális rendszerünk, csak elbírják a magyar adózók ezt a pár ezer embert, nem? Jött a szocpol, a munkanélküli segély, a családi pótlék, a GYES, a GYED - volt is haszon télire! Hamar kikristályosodott a nyerő taktika: szüljünk minél több gyereket, annál több pénz áll a házhoz. Mi ez, ha nem a megélhetési gyerekgyártás? Ez amúgy sem állt tőlük messze, mert még khm... hogy politikailag korrekt legyek azt kell mondanom, hogy kulturálisan kevésbé voltak fejlettek, mint más európai népcsoportok. Magyarán amíg a nálunk divatos lett a szingli életforma, addig náluk minden maradt a régi. Amíg nálunk a nők karriert akarnak építeni és kiélvezni a fiatalságukat, aztán szülni, addig őket még ösztönzi is az állam, hogy úgy dugjanak, mint a nyulak. Amíg a modern magyar családok átlag kettő gyereket vállalnak, addig ők úgy szaporodnak, mint a bolondgomba. Persze, mondjátok, hogy hülye vagy te édes fiam, hiszen nincs olyan, hogy megélhetési gyerekszülés. Nálunk nyilván elképzelhetetlen, hogy aprópénzért, meg támogatásokért vállaljunk minél több gyereket, mikor az gondot, valamint egy újabb éhes szájat jelent. Náluk van otthon anya, akinek a gyereknevelés a dolga, semmi más, náluk áldás a gyerek, nem nyűg... ők a klasszikus családmodellben gondolkodnak, ami viszont, mint tudjuk, nem ritkán egy alomnyi kis lurkóval jár. Így hamar fejlődnek a kolóniák, miközben mi magyarok egyre inkább elöregszünk. Ilyen egyszerű a történet.

Valami tehát nagyon elromlott. Derék roma polgártársainknál már generációk nőttek fel úgy, hogy nem látták a szüleiket dolgozni. Vagy ha látták, általában abban sem volt túl sok köszönet. Már ők is a segély-alapú életre szocializálódtak. Meg hát tudjátok... ezek lopnak is. Tyúkot, vasat, kábelt, ami csak mozdítható. (Nyilván meg kellene változtatni az állam színesfém-monopóliumát, mert lassan már a síneket is felszedik, olyan jól meg lehet gazdagodni belőle, lásd a pénzügyminiszterünket.) Persze, nem mindenki lop, de azért mostanában elég sokan...

A cigányok 2009-re teljesen elszemtelenedtek. Vérszemet kaptak attól, hogy mindent megúsznak, mert ha valaki bántani merészeli őket, akkor azonnal rásütik a rasszista jelzőt. Ők meg a magyarok és már a rendőrök szemébe is röhögnek, hogy hozzájuk ne nyúljanak, mert különben szólunk az ombudsmannak, aztán lesz nemulass.

Miközben ezrek siratják Marian Cozmát, a ballib sajtó miről csámcsog? Teljesen elharapódzott kérem a rasszizmus, a kirekesztés; a Magyar Hírlapot bojkottálni kell mert a Bayer Zsolt írt egy korrekt publicisztikát; Gyurcsány kijelenti, hogy cigányozni nem lehet, sem intézkedéskor, sem kocsmában kvaterkázva, semmikor. Márpedig a tényeket ki kell mondani, Miniszterelnök Úr. A felesleges általánosításnak, öncélú cigányozásnak tényleg nincs értelme, de végre egyenesen, tisztán kell beszélni. A nevén kell nevezni a gyereket, nincs mese.

Emögött a rendkívül gusztustalan cigánykampány mögött a balliberális elit és értelmiség áll, aki gerjeszti ezt az egész faszságot. A cél nyilvánvaló: polgárháborús állapotok szítása az országban. Azt szeretnék, hogy eldurranjanak az agyak, elguruljon a gyógyszerünk, és égessük fel a putrikat. Lehessen bizonyítani, hogy a Magyar Gárda cigányokat gyilkolt. A Kövér Laci megmondta: emberhalál kell nekik! És akkor majd kiállhatnak a pódiumra, hogy szavazzatok ránk, mi megvédünk benneteket a fasiszta hordáktól! Meg hogy: ugye mi megmondtuk, hogy ez lesz. A saját önös érdekeik, továbbá liberális maszlagok (tolerancia, kisebbségvédelem, satöbbi) majmolása miatt tönkretesznek egy országot társadalmilag. Ránk szabadították a szunnyadó fenevadat, kiengedték a szellemet a palackból. A huszonnegyedik órában járunk.

- Melyik a legjobb cigány?
- Amelyik a párját ritkítja.

És akkor most talán nézzünk konkrét példákat. A viccet meg csak Gusztos Péter kedvéért sütöttem el.

Kezdem a legártatlanabb sztorival. A vonaton meséli nekem Kiská, hogy három lapaj cigány egyik osztálytársától kikövetelt 500 Ft-ot. Nem egy hatalmas összeg, de azért mégis, hogy a kurva anyjukba jönnek ehhez? Na, több sem kellett, jöttek Kiskáék is öten, hogy azért mégsem úgy van ám az, srácok. Csakhogy közben a cigók is lettek tízen... Erről ennyit, inkább visszavonulót fújtak Kiskáék... (Egyébként a fiatalkorú bűnözésről, az iskolában uralkodó áldatlan állapotokról, gyerekterrorról még bőven lehetne írni. És a tapasztalat itt szintén azt mutatja, hogy a balhék előfordulása egyenes arányosságban van a cigányság osztályon belüli arányával. Nyilván a magyar gyerekeket sem kell félteni, nekik is kijárna a faszkorbács, csak a miheztartás végett, szó se róla, de ahol megjelennek a romák, ott túl sok jóra nem számíthatunk általában... Szerintem még magának Gusztos Péternek sem lennének túl pozitív előítéletei, ha egy olyan iskolában lenne kénytelen tanulni (vagy tanítani!), ahol a gyerekek majdnem fele roma... Na de lapozzunk.)

Vidéken, falun egymást érik az egyedülálló (azaz önvédelemre jóformán képtelen) idősek elleni atrocitások száma. Nem mondom azt, hogy kivétel nélkül a cigányok fosztják ki az éléskamrákat, meg lopják el a tyúkokat, de azért ez rájuk vall. Van egy csomó olyan piti bűncselekmény, amiből egyszerre sejti az ember, hogy az elkövetők valószínűleg roma származásúak lehetnek. És ilyenkor már a rendőr is sejti, hogy nehéz lesz intézkedni, megint nekem esik az egész pereputty vasvillával, a főnököm lebasz, hogy minek nyúlok bele a darázsfészekbe... hát kinek hiányzik az újabb balhé? Igazoltasson cigányt, akinek hat anyja van, holnap meg leeresztik az autóm kerekét, aztán örülhetek, ha ennyivel megúszom. Eközben az adófizető állampolgár behúzza fülét-farkát; aki önvédelemből áramot vezet a kerítésébe, azt több évre lecsuknák, bezzeg a tolvajok ellen nem indulnak eljárások, szabadon garázdálkodhatnak. A magyar jogrendben érvényes arányos önvédelem elve meg annyira nevetséges, hogy talán kár is rá szót pazarolni...

Húzd cigány hisz úgyis vége már...

Hogy mi lehet a megoldás? Nem tudom. Az országban anarchia uralkodik, magyar és cigány egyaránt bűnöz. Lehet a gazdasági válság miatt van. Lehet, hogy vérszemet kaptak. Lehet, hogy bűnözési hullám van. Nem tudom, de sorra rabolják ki a bankokat, postákat, benzinkutakat, lassan minden hétvégére jut valami balhé, a Híradók tele vannak az ocsmányabbnál ocsmányabb bűntettekkel. Ha ez így folytatódik, akkor tényleg az lesz, hogy egyszer csak betelik a pohár, aztán felül a gálya, s alul a víznek árja... Ne adja az ég.

Szerintem kézenfekvő lenne jelentős mértékben szigorítani a bűntető törvénykönyvet. Ha alkotmányellenes a dolog, akkor szükség van az alkotmány módosítására, neadjiste' új alkotmányra. Gyilkosságok esetében halálbüntetést, garázdaság, súlyos testi sértés, és hasonlók miatt pedig hosszú-hosszú letöltendő börtönbüntetést követelek az elkövetőknek. A Fidesz ötelete, az USA-ból kopirájtolt Három Csapás sem tűnik rossz ötletnek. Emellett szükség lenne az önvédelmi törvény átszabására, a rendőrség jelentős feltőkésítésére és megerősítésére, a bíróságok és ügyészségek munkáinak felgyorsítására, továbbá politikai szemléletváltásra, a szociális rendszer megváltoztatására, munkahelyek teremtésére, felnőttképzési programokra, a cigányság felzárkóztatására. A putrikat, viskókat és nyomortelepeket pedig fel kell számolni. Nyilván nem fog egyik napról a másikra működni a dolog, továbbá rengeteg pénz is kell hozzá, de valahol el kell kezdeni. Persze, csak ha ők is akarják. Anélkül ez nem fog menni. Ehhez pedig felelős, értelmes cigány vezetők kellenek, nem olyan senkiházi gazemberek, mint ez a nyomorék Kolompár Orbán.

Konklúzió

Minden tiszteletem azoké a cigányoké, akik becsületesen dolgozva, törvénytiszteló módon élnek. Nincsen velük az égvilágon semmi bajom. Egye rosseb, még az sem zavar, ha valaki az állam testén csüngve, szociális segélyen tengődik hónapról hónapra. Csak ne bűnözzetek, kedves cigány polgártársaim! Ne lopjatok, ne garázdálkodjatok, ne gyilkoljatok! Ez a békés együttélés legminimálisabb feltétele.

Aztán ha ez a feltétel teljesült, beszélgethetünk a toleranciáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr83945685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arkhimédész 2009.02.16. 07:40:43

Szia, teljesen egyetértek az írásoddal.

Üdvözöllek.

Alt Gr 2009.02.16. 10:25:27

Köszönöm a bizalmat. :)
süti beállítások módosítása