Marekblog

Marekblog

Egy hajóban eveznek?

2009. május 26. - Alt Gr

Már évek óta mérgezi a magyar kajaksportot Fábiánné Rozsnyói Katalin és volt versenyzői szembenállása. Már több fordulót megért az ügy, volt itt minden, nem is akarok kitérni az elmúlt évek összes ezzel kapcsolatos történésére. Az ad aktualitást a témának, hogy hamarosan itt van a szegedi Világkupa, erre versenyzőink a szolnoki Tisza-holtágban készülnek. Khm...

A négyest Fábiánné készíti fel, a szokásjog alapján ez teljesen rendben is van (a legmérvadóbb versenyt az egyeseknél Benedek Dalma, Fábiánné tanítványa nyerte, így az ő edzője dolgozik a négyessel). Csakhogy Kovács és Janics nem volt hajlandó felmenni Szolnokra velük edzeni. Ezt megértem, de nem tudom elfogadni. Storcz Botond (akit én nem tartok alkalmasnak a kapitányi posztra báj dö véj) erőből próbálta megoldani a kérdést, ultimátumot intézett Janicsékhoz: vagy együtt edzenek, vagy takarodjanak a picsába a válgotattból. Egyelőre működik a dolog, úgy tűnik, végre sikerült megtalálni a legerősebb összeállítású négyest, és mindenki boldogan készülhet tovább. A konfliktus azonban megmaradt, a békére halvány remény sincs. Nem hiszem, hogy Kovács, Janics és Kozák jó szájízzel tud készülni Fábiánné alatt, aminek könnyen negatív hatása lehet a végső teljesítményre.

Meg hát ott van szegény Benedek Dalma is, aki tényleg kurva jól tolja neki, csak Peking előtt kibasztak vele, sajnáltam is rendesen, nem mehetett az olimpiára, mert Kovács Kati kiütötte, pedig legalább akkora tehetség, mint Kati volt. Az eredményeket ismerjük: a Kovács-Janics páros megvédte bajnoki címét, de mind a négyes, mind Kovács egyesben csúnyán elvérzett. És még egy adalék a végére: a sértődött Fábiánné - aki egyébként zseniális edző, jó, hogy nem vonult vissza, kár lenne érte - most új csapatot épít, ami azt jelenti, hogy van utánpótlás, és az edzőnő a garancia rá, hogy az nem is lesz majd gyenge.

Mindenesetre leszarom ám az egészet, csak a vége a lényeg: minél több aranyat nyerjük a Világkupán, világbajnokságon, de leginkább a 2012-es londoni olimpián. De amennyire látom, ez így kurva nehéz lesz.

UPDATE: A látszólagos béke ellenére még mindig úgy gondolom, hogy nagyon nem jó ez így, annak azonban módfelett örülök, hogy mindenkit lealáztunk a szegedi Világkupán. Bárcsak Londonig megtartanánk ezt a jó formát!

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr321145763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása