Marekblog

Marekblog

Teljes indukció helyett

2008. október 02. - Alt Gr

Most tudományosan is bebizonyítom (sőt, megígérem, mindannyian be fogjuk látni), hogy a hülyeség nem korlátos függvény, magyarul határtalan. Uccu neki!

Állítás: A hülyeség nem korlátos függvény.

Bizonyítás: indirekt módon

Vegyük észre, ha a hülyeség korlátos lenne, akkor nem fordulhatott volna elő a következő eset. Szépen ballagok hazafele egy kellemes szeptemberi délutánon Győrben, mikor egy zebra parancsol megálljt. Mellettem egy ránézésre középiskolás srác ránéz a lámpára, konstatálja, hogy piros, majd a forgalomra fittyet hányva szépen gyalogol tovább. Fél méteren múlt, hogy az éppen kanyarodó busz nem baszta el szerencsétlent. Lehet, hogy a srác Chuck Norris-májkrémet reggelizett, vagy beállította a god módot, én nem tudom. Csak a sofőr lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt tragédia. Mellettem egy idősebb nő gúnyosan mosolyog, rámnéz, én a fejemet csóválom. Hát igen. Mindenkinek demokratikus alapjoga hülyének lenni. De aki ön- és közveszélyesen balfasz, annak kijár a faszkorbács.

Megtörtént a dolog, hovatovább ellentmondáshoz jutottunk és a paradoxont csak úgy tudjuk feloldani, ha az állítást igaznak minősítjük. Állítás bebizonyítva. (Analízis vizsgán azért ezzel nem mennék át szerintem...)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr47693279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása