Marekblog

Marekblog

Your mistake

2010. november 06. - Alt Gr

 A minap kiadott kormányhatározat szerint az unásig szajkózott vörösiszap-katasztrófa felelőse a Mal Zrt. Tekintsünk el attól a ténytől, hogy ez egyébként teljes mértékben igaz megállapítás, inkább nézzük gyorsan azt, mi is ezzel az egésszel a probléma.

Orbán Viktorék kormánya cselekedeteiben, viselkedésében, felfogásában Magyarország történelmének legsötétebb napjait idézi (és ez még nem is a jéghegy csúcsa, az már külön misét érdemel). Abban teljesen egyetértek a Mal Zrt.-vel, hogy jogilag példa nélküli hazánkban, hogy a kormány (!) nevezi meg egy katasztrófa vagy akármi felelősét. Ilyen csak a diktatúrákban van, ahol kézi vezérelt a bíróság, vagy még bíróság sincs, csak a hatalom maga. Ha elindult volna egy vizsgálat (nyilván hivatalból el is indították), akkor darab idő múlva az is szépen kiderítette volna (nem vagyok naiv: teljesen függetlenül is, de felsőbb ráhatással mindenképp), hogy ki a hunyó az ügyben. Orbánék azonban már a látszatra sem adnak, kajakra kijelentették, hogy a Mal Zrt. a felelős. Ennek elvileg örülni kellene, hiszen legalább megspóroltunk egy csomó időt és felesleges mellébeszélést, de a jogállam és a demokrácia eltökélt híveként tiltakoznom kell a dolgok eme - egyébként üdvözítően gyors és tiszta - megoldása ellen. 

Nem vagyok hülye, tudom, hogy ez még nem von büntetést maga után, az a Nemzeti Nyomozó Iroda asztala, tehát közvetlenül nem jelent zsarnokoskodást, meg amúgy is ráfér a megregulázás a malosokra (és a kormány legalább hozzájuk mer nyúlni!), de azért nem kéne átesni a ló túlsó oldalára. A kétharmad azért még mindig nem isteni felhatalmazás, hogy most nagy bátran bármit megtegyünk vele. El lehet játszani a mindent erőből megoldó nagyfiút, aki a szünetben elveszi mások tízóraiját, de sokkal többre mennénk egy megfontolt, bölcs vezetéssel, aki tiszteletben tartja a játékszabályokat. Így igaz, Viktorom: vissza kéne kicsit venni az arcból. Tudod, magasról lehet a legnagyobbat esni.

A bejegyzés trackback címe:

https://martons.blog.hu/api/trackback/id/tr92427757

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szerepzavar 2010.11.07. 08:26:10

Határozatban rögzítette a kormány, hogy a MAL Zrt. a felelős a vörösiszap-katasztrófáért. A kormányhatározat egyértelmű károkozóként nevezi meg a társaságot.Hát basszus. Mégis hol élünk?!Félreértés ne essék, részvétem és együttérzésem a katasztrófa áld...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása